Månedens YA-anbefaling januar 2023

01.01.23
Månedens anbefaling er Evelyn Hugos syv ægtemænd af Taylor Jenkins Reed

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA Læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Denne måneds anbefaling kommer fra Sara Frøkjær Hansen, Praktikant fra Stepping Friskole

Titel: Evelyn Hugos syv ægtemænd
Forfatter: Taylor Jenkins Reed
5 stjerner

Monique Grant er reporter for sladderbladet ”Vivant,” hvor hun får til opgave at interviewe den legendariske Evelyn Hugo, kendt for hendes skønhed, skandaler og ikoniske film, om den kommende auktion af hendes gallakjoler, hvor pengene går til brystkræft. Monique er først skeptisk over, hvorfor hun er blevet valgt til sådan en speciel opgave, men tager selvfølgelig afsted alligevel. Da hun ankommer til stjernes villa, finder hun hurtigt ud af, at hun ikke skal skrive om kjoler. Hun har fået den ærer at skrive Evelyn Hugos selvbiografi. Da Evelyn ved, at hendes liv som idol fra 60’erne snart ender, lægger hun nu alle kort på bordet, og blotter hendes hemmeligheder til omverdenen. 

”Evelyn Hugos syv ægtemænd,” løst baseret på Marilyn Monroe, er en medrivende, og rørende bog om de udfordringer kvinder havde i filmbranchen, og de beskidte kneb de måtte bruge. Den handler om dilemmaet mellem kærlighed eller karriere, og hvor tabubelagt kærligheden imellem to kvinder var før dem seksuelle frigørelse, og under AIDS-krisen. Historien skifter regelmæssigt synspunkt mellem den unge Monick Grant og den 79 årige Evelyn, og hastigheden formår at give læseren fornemmelsen af årtierne, der passerer igennem Hollywoodstjernes øjne, uden at det føles for hastet. Den gør dig både glad og trist på karakterens vegne, og giver dig lyst til at række ind imellem siderne, og give Evelyn og hver af hendes ægtemænd en flad. 

Sara Frøkjær Hansen, Praktikant fra Stepping Friskole

 

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben SAXO er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer