Månedens YA-anbefaling december 2022

01.12.22
Månedens anbefaling er Gåden om Alaska af John Green

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA Læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Denne måneds anbefaling kommer fra Ida Hald, praktikant fra Stepping Friskole

Titel: Gåden om Alaska
Forfatter: John Green
4 stjerner

Den stille og eftertænksomme Miles må forlade sin ensomme og kendte hverdag, da han beslutter, at han vil følge i sin fars fodspor og starte på den fornemme kostskole Culver Creek. Her har han tid til at fordybe sig i sine tanker om livet og dyrke sin ynglings beskæftigelse: at lære kendte menneskers sidste ord udenad. Her møder han også Obersten og Alaska, nogen meget spøjse og interresante personligheder som viser ham steder han aldrig før har set, bryder skolens regler og planter tanker i hans sind som han aldrig vil glemme. Med tiden bliver proppen (Miles) forelsket i Alaskas smukke og frie personlighed, også selvom hun ikke vil noget mere med ham. Hun gør hans liv til en fest, men hun har også en destruksiv side, som før eller siden vil volde Miles en stor sorg. 

Storslået og spændende bog som præsentere en for de store spørgsmål i livet og giver tid og grund til eftertanke. 4 stjerner.

Ida Hald, praktikant fra Stepping Friskole

 

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben SAXO er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer