Månedens YA-anbefaling april 2023

01.04.23
Månedens anbefaling er Rubinrød af Kerstin Gier

Hver måned anbefaler som regel et medlem af vores YA Læseklub eller andre YA-læsere en god Young Adult-bog.

Denne måneds anbefaling kommer fra Lisa N. Dinsen, som er bogopsætter på Christiansfeld Bibliotek. 

Titel: Rubinrød
Forfatter: Kerstin Gier
5 stjerner

Den 16-årige Gwendolyn Shepherd har altid være outsideren i familien og er blevet overskygget af hendes kusine Chalottes unikke position. Men da Gwendolyn en dag føler sig svimmel på vej hjem fra skole opdager hun, at hun har overtaget Charlottes skæbne. Pludselig bliver hun viklet ind i en ukendt verden af tidsrejser og tophemmelige missioner, da hun har arvet familiens tidsrejser gen. Sammen med den anden unge tidsrejser, den irriterende og charmerende Gideon, skal de nu løse mysterier fra fortiden. Hvem kan man stole på og hvordan løser man gåder der blev startet længe før man selv blev født, når det ovenikøbet er i selskab med den irriterende, charmerende og følelseskolde Gideon, som ikke viger hende et blik og som har en fortid med hendes perfekte kusine, der altid vil være hans førstevalg.

”Rubin rød” er utrolig velskrevet og nem at læse. Forfatteren har også formået at tilføje en tilpas portion humor, som kun gør bogen mere interessant. Jeg blev personligt lynhurtigt fanget af den perfekte blanding af real life teenageproblemer, romantik og fantasy som denne bog indeholder, hvilket også gør den interessant at læse for ikke-fantasy læsere.

Jeg vil give bogen 5/5 stjerner da den både er relaterbar og giver anledning til et godt grin, men også fordi plottet er utrolig spændende.

Bliv ikke skræmt væk af prologen, den kommer til at give mening - Bare vent! Når I først er startet, bliver I nødt til at læse resten af ædelstenstrilogien af Kerstin Gier.
 

Af Lisa N. Dinsen - Bogopsætter på Christiansfeld Bibliotek 

 

Er du til YA og er du mellem 13 og 18 år? Læseklubben Readathon makkere er en YA-læseklub for unge, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer