© Foto Morten Langkilde/Polfoto

Tag med i biografen: Michael Strunge

15.01.18
Kom helt tæt på digteren Michael Strunge, når Folkeuniversitetet og Kolding Bibliotek inviterer til temaaften efterfulgt af biograftur.

En poetisk perle væbnet med ord og vinger

En punksort, postmoderne poet folder drømmens faner ud i sin digtning og bliver talsmand for en hel generation. Sådan kan Michael Strunge (1958-86) beskrives. For Michael Strunge var livet hastigt og råt, og hans digtning tematisk kredsende om liv, død, drøm og krop. Kom endnu tættere på digteren Michael Strunge, når Folkeuniversitetet i samarbejde med Nicolai Bio og Kolding Bibliotek inviterer til temaaften og biograftur.

Tematorsdag og biograftur

På temaaftenen 22. februar på Kolding Bibliotek går Neal Ashley Conrad, Mag. art og ph.d i Litteraturvidenskab, i dybden med Michael Strunges poesi, inspirationer og billedverden og kaster lys over hans digte, digtsamlinger, Bowie-fascinationen og drømmen om en større tilværelse med direkte kontakt til himmellegemerne og fremtidens minder. 

Torsdagen efter 1. marts tager vi i Nicolai Bio til visning af den nye dokumentarfilm "Væbnet med ord & vinger" af Torben Skjødt Jensen. Gennem interviews med mennesker, som personligt kendte Strunge, fx tidligere kærester, venner og kollegaer, tegner filmen et billede af mennesket Michael Strunge og hans rejse til centrum af en ny generation af digtere i starten af 80’erne. Her blev han med tiden et spejl for netop denne generations identitet og livsform, mens han selv kæmpede med maniodepressivitet og angstpsykotiske anfald, der i sidste ende slog ham ihjel.

I en kombination af digterens recitering af egne digte tilsat instruktørens visuelle fortolkninger tegner filmen også et billede af Strunges kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning lever videre i unge generationer langt ud over den tid, hvori de blev skabt. 

Tid og sted

Torsdag d. 22. februar 2018 kl. 16.45-20.30
Temaaften om Michael Strunges poesi med Neal Ashley Conrad, Mag. art og ph.d i Litteraturvidenskab, Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4, 6000 Kolding

Torsdag d. 1. marts 2018 kl. 19:30 - 21:15
Filmen "Væbnet med ord & vinger" vises i Nicolai Biograf og Café, Skolegade 2A, 6000 Kolding

Bestil billetter på Folkeuniversitetets hjemmeside

Læs mere om Michael Strunge på litteratursiden.dk

Materialer