Bente Bruun Mørkebarnet
Bente Bruun Mørkebarnet

På biblioteket er bøger mere end ord

13.03.18
En stor interaktiv udstilling inviterer til både leg og fordybelse og giver børn lyst til at læse. Udstillingen foregår fra 15. marts til 7. maj på Kolding Bibliotek.

Den nye interaktive udstilling kommer til at stå på bibliotekets torv, og der vil være mange forskellige aktiviteter, der alle sammen knytter sig til bogen Mørkebarnet af Cecilie Eken. Bogen kan læses på biblioteket, men man kan også lave aktiviteterne uden at læse bogen. Udstillingen åbner den 15. marts klokken 15 og kan ses frem til den 7. maj.

Store emner er også for børn

Cecilie Ekens bog Mørkebarnet handler om, at alle mennesker både har en lys og en mørk side i sig. Et emne, som er vigtigt at tale med børn om, men som også kan være svært at sætte ord på. Derfor er der på biblioteket masser af muligheder for at blive klogere på bogen og emnet gennem leg og aktiviteter.

”Vi ønsker at åbne litteraturen, så børnene og deres forældre kan få del i den rigdom, der gemmer sig i bøgerne. Børnene kan tegne om følelser, og de kan finde deres humør ved at stille sig på humørtrappen, hvor vi stiller spørgsmål som: Hvor ked af det / glad bliver du når… På den måde er arbejdet med bogen med til at lære børnene om deres egne følelser”, fortæller bibliotekar Bente Bruun.

Børns læselyst skal styrkes

Ifølge en undersøgelse af børns læsevaner fra 2017, læser danske børn mindre i fritiden i dag end de gjorde i 2010. Koldingbibliotekerne arbejder målrettet med at øge børns læselyst, og udstillingen om Mørkebarnet er et vigtigt led i den strategi.

”Udstillingen taler til sanserne, gør børn nysgerrige og stimulerer læselysten og evnen til fordybelse. På biblioteket er vi ikke optaget af lix-tal og antal læste sider, men vi ønsker, at børnene opdager de fantastiske universer, der er i bøgerne, og at de læser af lyst. Både forældre og børn er altid velkomne til at spørge os til råds, hvis de mangler inspiration til gode læseoplevelser”, fortæller Bente Bruun.

Udstillingen er målrettet børn i alderen 5-12 år og kan besøges af både børnefamilier og skoler. Skolerne kan kontakte biblioteket for at booke et besøg. Læs mere om skoletilbuddet her.

En del af Fang Fortællingen

Udstillingen om Mørkebarnet er blevet til som et led i projektet Fang Fortællingen, som er støttet af Nordea-fonden og Slots- og Kulturstyrelsen. I alt 10 biblioteker er gået sammen om at udvikle nye formidlingsformer til litteraturformidling for børn. Bibliotekerne laver hver en udstilling med udgangspunkt i en bog, og udstillingerne skal herefter vandre rundt til andre biblioteker.

I Kolding er udstillingen blevet til i samarbejde med D-sign Tegnestuen og I Made This*.

FAKTA

  • Udstillingen om Cecilie Ekens Mørkebarnet kan opleves fra 15. marts til 7. maj 2018 i hele bibliotekets åbningstid.
  • Fang Fortællingen er støttet af Nordea-fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.
  • De 10 biblioteker, der udvikler hver sin udstilling: Herlev Bibliotek, Ballerup Bibliotekerne, Gentofte Bibliotekerne, Gladsaxe Bibliotekerne, Guldborgsund-bibliotekerne, Herning Bibliotekerne, Koldingbibliotekerne, Lyngby-Taarbæk Bibliotekerne, Rudersdal Bibliotekerne, Aalborg Bibliotekerne

Kontaktperson for pressen
Bibliotekar Bente Bruun, telefon 79 79 11 46

Materialer