Nye coronaretningslinjer på bibliotekerne

Nye tiltag fra myndighederne skal forebygge spredning af COVID-19. På bibliotekerne er der også nye tiltag og retningslinjer, du som besøgende skal være opmærksom på. (For information in English on the new restrictions, read on.)

To the English-speaking users of the libraries: For information in English on a series of new national restrictions aimed at keeping COVID-19 infections under control effective from 26 October 2020 until 2 January 2021, consult the national website:

  >> https://coronasmitte.dk/en/overview

Mundbind eller visir

Fra torsdag den 29. oktober skal der benyttes mundbind eller visir på bibliotekerne.
 
Kravet om mundbind eller visir gælder for alle ikke-siddende på 12 år og derover. Når man sidder ned, for eksempel for at læse, studere eller i forbindelse med et arrangement, er der ikke krav om at anvende mundbind eller visir. 

Forsamlingsforbud

Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder også på biblioteket, men ikke i forbindelse med arrangementer, hvor man sidder ned i rækker. Det er tilladt at være mere end ti på biblioteket, men man må ikke stimle sammen i grupper på mere end 10 personer. 

Skoleklasser er undtaget for forsamlingsforbuddet. Kontakt biblioteket, hvis du er i tvivl om reglerne forud for dit besøg.

Arrangementer

Biblioteket må fortsat afholde arrangementer med flere deltagere end 10, så længe det er siddende arrangementer, der overholder retningslinjerne for afstand.

Spørg os

Hvis du er tvivl om, hvad du kan og må på biblioteket, er du som altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om de nye tiltag

  >> coronasmitte.dk/overblik

  >> Kulturministeriet: Kulturlivet under COVID-19