National cybersikkerhedsmåned på Kolding Bibliotek i oktober

25.09.19
Vi sætter fokus på cybersikkerheden i vores IT-café i oktober måned i forbindelse med den nationale cybersikkerhedmåned

Den nationale cybersikkerhedmåned gennemføres i oktober. Initiativet er inspireret af og ligger i forbindelse med den europæiske cybersikkerhedsmåned, som hvert år løber af stablen i oktober.

Det danske samfund er et af verdens mest digitaliserede. Og informations- og kommunikationsteknologi er en integreret del af vores hverdag og arbejdsliv. Derfor skal vi lære at beskytte os selv endnu bedre imod cyberkriminalitet.

Koldingbibliotekerne arbejder ganske vist løbende på at ruste borgerne til at imødegå truslen fra IT-kriminelle og andre, der forsøger at misbruge deres digitale oplysninger. Alligevel ønsker vi at støtte op om initiativet – og vi sætter derfor fokus på cybersikkerheden i vores IT-café i oktober måned.

Vores IT-café har åbent tirsdage kl. 10-12 og torsdage kl. 15-17, og i den første halve times tid vil vi først og fremmest beskæftige os med ”sikkerhed på nettet”.

 

Alle er dog velkomne i hele tidsrummet til at komme forbi og høre lidt mere om hvordan, man kan gøre sin IT-hverdag mere sikker at færdes i.

Vi tager udgangspunkt i Digitaliseringsstyrelsens ”6 gode råd til en IT-sikker hverdag” – og det vil i praksis betyde, at vi kan give nogle helt klare råd og konkrete anvisninger på hvordan, du altid kan færdes sikkert på internettet.

Det er også vigtigt, at sikkerhedssystemer og programmer er opdaterede. Derfor vil vi også hjælpe med at indstille medbragte smartphones og tablets til automatisk at opdatere programmer.