3D tegning af nyt sceneområde på Kolding Bibliotek

"I 2018 udvider biblioteket med en ekstra etage"

Den er god nok! – I 2018 bliver underetagen på Kolding Bibliotek totalt renoveret og ombygget til et nyt musik- og filmområde, samt et historisk værksted for alle interesserede, der drives af Kolding Stadsarkiv.

I løbet af 2018 åbner biblioteket op for vores nye musik- og filmområde. Det kan du læse mere om i denne artikel fra JydskeVestkysten, hvor formidlingschef Allan Malver præsenterer nogle af tankerne bag etableringen af den nye etage, og der kommer senere meget mere information om projektet her på hjemmesiden, samt på bibliotekets sociale medier, Facebook og Instagram, så følg med!

LÆS MERE: Åbning af Bryggeriet (Vinterferien)

Hvad skal det nye område indeholde?

Det er formålet, at der bliver plads til spændende, indholdsrige temaudstillinger om forskellige emner, der relaterer sig til musik, film og historie. Der bliver et sceneområde med plads til intime koncerter, litteraturoplæsninger og filmvisninger, samt diverse skoleforløb.

Derudover bliver der også etableret et særligt lytterum for bibliotekets lytteklubber, med gode stole og skarp lyd, hvilket betyder at biblioteket i fremtiden har mulighed for tilbyde plads til mange flere lytteklubber.

Og så kommer området til at huse bibliotekets nøje udvalgte film- og musiksamling, der fra 2018 er blevet udvidet med et større fokus på lækre musik-bokssæt og med indkøb af blu-ray film – både alm. blu-ray og så 4K HDR-udgaver, til de teknikbegejstrede!

Samling – og forsamling

Nøgleordet for det nye tiltag, området repræsenterer, er ikke kun en samling, som vi er vant til at biblioteket tilbyder, men forsamling: Biblioteket er i stigende grad et sted, hvor vi samles om læring og om kultur – om gode oplevelser.

Både dem biblioteket arrangerer, og dem du kan være med til at arrangere for alle dem, der har lyst. Og det vil Koldingbibliotekerne gerne være med til facilitere i vores nye film- og musikområde. Som Allan Malver siger: "Selv om vi er biblioteksformidlere, har vi ikke en viden om alting. Men der er mange, som har en viden, de har lyst til at dele med andre, og så er det os, der er gode til at få sat rammerne for arrangementet."

____________________

Hvis du har spørgsmål til projektet, er du velkommen til at kontakte kulturformidler Christian Hundebøl Høj på chhoj@kolding.dk.

 

Materialer
Reservér
  • Blu-ray

Get out

Af Toby Oliver, Jordan Peele (2017)
Læs mere
Reservér
  • Blu-ray

Matador. Disc 1

Af Erik Balling, Lise Nørgaard (2017)
Læs mere
Reservér
  • Blu-ray

La La Land

Af Damien Chazelle, Linus Sandgren, Justin Hurwitz, Benj Pasek, Justin Paul, Mandy Moore (2017)
Læs mere
Reservér
  • Blu-ray

Wonder woman

Af Patty Jenkins, Allan Heinberg, Zack Snyder, Jason Fuchs, Matthew Jensen (2017)
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

A new career in a new town (1977-1982)

Af David Bowie (2017)
Læs mere
: Silhouettes & statues : a gothic revolution 1978-1986
Reservér
  • Cd (musik)

Silhouettes & statues : a gothic revolution 1978-1986

(2017)
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

A boy from Tupelo : the complete 1953-1955 recordings

Af Elvis Presley (2017)
Læs mere
Reservér
  • Cd (musik)

Urban hymns

Af The Verve (2017)
Læs mere