Har du kontakt til ukrainske flygtninge?

29.03.22
Har du ukrainere boende eller har du kontakt til dem på anden vis? Her kommer lidt om hvad biblioteket kan tilbyde og lidt hjælp til dig som kontaktperson

Bliv bruger på biblioteket

Det er helt gratis og selvom man ikke har fået et sygesikringskort, kan man stadig godt blive oprettet. Det er en fordel, at de har en eller anden form for ID med, men er du med som kontaktperson, kan vi også finde ud af det uden.

Med et bibliotekskort kan du, udover at bruge biblioteket fysisk også få adgang til en masse gode sager som e-bøger og magasiner online - også på ukrainsk.

Ophold, ro, hygge, fri internet, leg og sjov på biblioteket

På biblioteket kan du rigtig meget, og du kan være her helt uden at blive registreret eller melde dig ind.

Der er fri internetadgang på alle vores PC'er og også gratis wifi, hvis man selv har bærbar, iPad eller smartphone med.

Der er også mange steder i biblioteksrummet, hvor det er dejligt bare at sidde i ro og fred og kigge ud over Slotssøen, læse, eller mødes med andre og få en hyggelig snak.

For børnene er der mulighed for at lege i børnebiblioteket. Desuden har vi både en lille børnebiograf og et sjovt gulvspil, der er ligesom at spille på PC, men hvor man bare bruger fødderne som mus, nede i Bryggeriet i kælderen.

Der er både spil, hvor det er en fordel at kunne dansk og en masse andre spil, hvor sprogfærdigheder er uden betydning. F.eks. fodbold-spil, airhockey mm.

Læsestof på ukrainsk

  >> Du kan se alle bibliotekets materialer både for børn og voksne på ukrainsk her

Der findes også flere muligheder for at finde læsestof på ukrainsk online:

Sproghjælp og bøger kun med billeder

Kriseinformation.dk

Husk også, at man på hjemmesiden kriseinformation.dk kan få opdaterede oplysninger om alt, hvad der gælder ukrainere i Danmark, f.eks. love, beskeder fra myndigheder osv. Der er tekster både på dansk, engelsk og ukrainsk.