DREAMING MURAKAMI - instr. Nitesh Anjaan

DOX:DIREKTE - filmfestival d. 19.-21. marts

Koldingbibliotekerne inviterer til minidokumentarfestivallen DOX:DIREKTE, der løber over tre dage i uge 12, og er lavet i samarbejde med Danmarks største dokumentarfilmfestival, CPH:DOX. Herlighederne foregår i Bryggeriet, den nye etage for musik- og filmformidling på Kolding Bibliotek. Husk gratis billet!

Med DOX:DIREKTE inviterer flere biblioteker og CPH:DOX til tre aftener landet over med visninger af premiereaktuelle dokumentarfilm og live-transmitterede samtaler med filmskabere, forfattere og eksperter.

Minifestivallen indledes med en ny dansk film om Haruki Murakamis forfatterskab og hans danske oversætter Mette Holm, der blander oversætterens arbejde og forfatterens fiktionsunivers sammen. Så fortsætter vi med en filmisk refleksion over den prisvindende Politiken-fotograf Per Folkvers pludselige død, instrureret af datteren Cille Hannibal, inden vi slutter med en længe ventet filmatisering af Jonathan Safran Foers bog: Om at spise dyr.

DOX:DIREKTE foregår tre dage i træk i starten af uge 12: mandag d. 19. marts, tirsdag d. 20. marts og onsdag d. 21. marts, alle dage med start kl. 19. Og alle dage foregår arrangementerne i Bryggeriet, Kolding Biblioteks nye etage for musik- og filmformidling.

Du kan læse mere om de enkelte film nedenfor, og bestille billet til hver fremvisning under hver enkelt arrangementsside.

Bemærk: Hvis man synes, at det bliver lidt for sent at deltage i hele aftenens arrangement, og egentlig bare ønsker at se selve filmene, er det helt i orden: Der bliver holdt i hvert fald en kort pause mellem film og debat hver aften. Debatternes varighed er ikke kendt på forhånd, men vi forsøger at holde os til biblioteks vante lukketid.

Hvis du har spørgsmål til de enkelte arrangementer eller DOX:DIREKTE, kan du henvende dig til kulturformidler Christian Hundebøl Høj, tlf. 79797170 el. mail: chhoj@kolding.dk.

Vi glæder os til at se jer i Bryggeriet!

_____________

DREAMING MURAKAMI (instr. Nitesh Anjaan)  UDSOLGT

/ Mandag d. 19. marts, kl. 19 /

For mere end tyve år siden læste oversætteren Mette Holm en roman af Haruki Murakami. Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Mette Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville ændre og transformere hendes eget liv. Siden da har hun brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fantasirige og fabulerende romaner.

Mens Mette Holm forsøger at finde de perfekte sætninger til at afspejle Murakamis drømmende karakterer, dukker en to meter høj frø op i metroen i Tokyo, og grænserne mellem fiktion og virkelighed begynder at smelte sammen. (Producent: Final Cut For Real. Varighed: 58 min. Dansk/japansk tale med danske undertekster)

_____________

Den nat vi faldt (instr. Cille Hannibal)

/ Tirsdag d. 20. marts, kl. 19 /

Cille mistede sin stedfar og Mette mistede sin mand, da fotografen Per Folkver faldt ned af en trappe og mistede livet. ’Den nat vi faldt’ er en film om tiden efter ulykken. Om sorg og heling, og om magtesløshed og viljen til at bevæge sig videre.

For Cille var den første impuls nemlig at filme sin mor i tomrummet efter det tragiske fald. Og det er der kommet en dybt personlig, men også dybt vedkommende film ud af, om en usædvanligt stærk kvinde. Og om hvordan savnet lever videre i gamle kassettebånd, den tomme lejlighed, årstidernes skiftende dufte og – ikke mindst – de mange kasser med fotografier. (Producent: Bullitt Film. Varighed: 44 min. Dansk tale)

_____________

Eating Animals (instr. Christopher Quinn) FÅ BILLETTER TILBAGE

/ Onsdag d. 21. marts, kl. 19 /

Ved du, hvordan en chicken nugget bliver til? Du har nok ikke lyst til at vide det. Men vil man alligevel gerne inspireres til at tænke over hvad man spiser, så er filmatiseringen af Jonathan Safran Foers bestseller et godt sted at starte.

Anledningen til bogen og derfor også filmen, var at forfatteren var blevet far, og derfor ikke bare skulle forholde sig til sit egen rolle i kødindustrien og sin egen kost, men også sin søns.

Men Foer forsøger ikke at omvende nogen med sin fortælling. Det handler om noget meget dybere, om oplysning og om omtanke: Han forsøger at få os til at tænke et skridt videre – og til at konfrontere os selv med den industrielle kødproduktions konsekvenser ikke blot for dyrene, men også for os selv og den planet, vi lever på. Og derfor er det også en film, der stadig har relevans for dem, som aldrig kunne drømme om ikke at spise kød.

Skuespilleren Natalie Portman lægger stemme til filmen. Velbekomme! (Producent: Big Star Pictures. Varighed: 94 min. Engelsk med danske undertekster)

Materialer