Biblioteket udsender saldoopgørelser i marts

Fra tirsdag d. 1. marts udsender vi saldoopgørelser til alle brugere, der har udeståender med biblioteket. Fra fredag d. 1. april kan du nemlig ikke længere betale dine mellemværender på biblioteket, og opkrævninger vil fremover blive sendt fra Kolding Kommune.

Fremover vil al offentlig gæld til kommunerne inddrives centralt for at give bedre overblik over den enkeltes udeståender for både kommunerne og borgerne selv.

Det medfører, at du fra fredag d. 1. april ikke længere kan betale dine gebyrer eller mellemværender direkte på biblioteket som hidtil.

Derfor sender vi i marts saldoopgørelser ud til samtlige brugere, der har udeståender med biblioteket.

Hvad står der i saldoopgørelsen?

Kære ________________

Vi kan se, at du har et udestående med biblioteket. Vi sender dig derfor denne saldoopgørelse.

Hvis du er pålagt en erstatning, kan du stadig aflevere materialerne, såfremt de er i god stand. Dermed skal du kun betale gebyret.

Du kan nemt betale dit mellemværende på www.koldingbib.dk eller i app’en Biblioteket. 

Hvorfor får du denne opgørelse

Gennem de seneste år har der ikke været en betalingsfrist på gebyrer mm. til biblioteket. Derfor kan du risikere at have et udstående med biblioteket af ældre dato, men beløbet skal naturligvis stadig betales.

Fra den 1. april 2022 ændrer vi praksis, og alle opkrævninger vil blive sendt til din digitale postkasse og der vil fremover være en betalingsfrist på dit mellemværende. Efter 1. april overgår alt opkrævning til Kolding Kommune og deres betalingssystem. 

Den 1. april vil dit nuværende udestående også blive sendt til din digitale postkasse sammen med et indbetalingskort, men du kan naturligvis betale allerede nu.

Med denne opgørelse får du derfor lidt længere betalingsfrist, og vi opfordrer til, at du hurtigst muligt betaler det udestående beløb. Frem til 1. april kan du nemt betale med både dankort og MobilePay på www.koldingbib.dk og i app’en Biblioteket. Disse betalingsmuligheder kan ikke benyttes efter 1. april.

Hvad sker der efter d. 1. april?

I første omgang er det kun borgere, der i øjeblikket har udeståender med biblioteket, som vi anbefaler at være særligt opmærksomme på de kommende ændringer.

Mere information omkring gebyrer, erstatninger samt betalingsfrister følger her på hjemmesiden senere.