Anders Bodelsen er gået bort

En af Danmarks store forfattere er død, 84 år gammel. Anders Bodelsen var bl.a. kendt for "Guldregn", "Tænk på et tal" og "Hændeligt Uheld"

Anders Bodelsens forfatterskab var stort og varieret, men det store folkelige gennembrud fik han især fra sine spændingsromaner.

"Anders Bodelsen (1937-2021) var en markant debattør og kulturpersonlighed. Hans romaner, noveller, skuespil og journalistik handler ofte om almindelige mennesker i ekstreme situationer." ...

"Anders Bodelsens journalistiske indsigt og kompetencer præger forfatterskabets hovedværker. To novellesamlinger, 'Drivhuset', 1965, og 'Rama Sama', 1967, markerer forfatterens gennembrud som såkaldt nyrealist, idet novellernes fokus er på individets selverkendelse, ofte i en konkurrencepræget velfærdsvirkelighed.
Anders Bodelsens popularitet øgedes yderligere med spændingsromanerne 'Tænk på et tal' og 'Hændeligt uheld', 1968, som portrætterer den pæne, anonyme mand, der under pres begår kriminalitet og derved viser at forbrydelsen er en del af ham selv. Begge disse effektive og moralske thrillere blev senere filmatiseret."

Litteratursiden

Læs mere om Anders Bodelsen på Litteratursiden

Læs artikel om Anders Bodelsens død fra Jyllandsposten