6.a fra Sdr. Vang Skole blev vinderen af den lokale runde af Smart Parat Svar

Over 500 6.-klasser dyster i år om titlen ”Danmarks klogeste klasse” i den store nationale vidensquiz Smart Parat Svar.

Kolding Kommunes 6.-klasser fik igen i år mulighed for at vise, at de har styr på så forskellige emner som f.eks. historie, film, solsystemet og eventyr, og vinde den eftertragtede titel: ”Danmarks klogeste Klasse”.

De fem 6. klasser, der dystede i den lokale runde var 

•    Vonsild 6.b 
•    Sdr. Vang 6.a 
•    Harte 6.a 
•    Aalykke 6.b 
•    Kongsbjergskolen 6.b 

Vinderholdet blev 6.a fra Sdr. Vang Skole med lærer Mette Justesen. Holdet går videre til regionsrunden i Vejle den 15. januar. 

Og vinderen blev:  6.a fra Sdr. Vang Skole

 

Den landsdækkende videns- og læsequiz Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes hjerneaktivitet, hukommelse og deres evner til at tænke hurtigt, men også til at samarbejde.

I den lokale runde dyster fem klasser med hver sit hold på fem elever, men kun én klasse vil blive kåret som vinder og dermed gå videre til den regionale runde, hvor de skal møde hele regionens dygtigste klasser.

Den regionale runde finder sted på Vejle Bibliotek onsdag den 15. januar, og kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig onsdag den 5. februar 2020 i Magasinet i Odense.

Finalen afholdes i samarbejde med alle 8 TV2-regioner, der vil følge dysten tæt.

Baggrund for quizzen 

Smart Parat Svar er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005.  Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger – og viser, at det er sejt at være klog!

Smart Parat Svar er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker og de 8 TV2-regioner. Det er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.
 

Materialer