Vær med i konkurrencen om Danmarks Klimasang

02.02.23
De danske folkebiblioteker inviterer alle, unge som gamle, til at deltage i konkurrencen om at skrive ’Danmarks Klimasang’

Vil du eller I deltage i konkurrencen om at skrive Danmarks Klimasang, skal I skrive en sang, som inspirerer til fællesskab, håb og klimahandling.

Du kan deltage som enkeltperson eller I kan deltage som gruppe, skole-, gymnasie-, højskole eller efterskoleklasse, som organisation eller hvilken som helst anden sammenhæng du/I kunne have lyst til at skrive Danmarks Klimasang.

Alle er velkomne til at deltage i konkurrencen

Sangen kan enten skrives på en kendt melodi eller på en nyskrevet. Sangen skal blot kunne synges som fællessang.

Til at udvælge vinderen af ’Danmarks Klimasang’ er nedsat en dommerkomite bestående af musiker Katrine Muff, komponist Rasmus Skov Borring og af direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen.

Deadline

Forslag til Danmarks Klimasang skal være indsendt senest 28. marts 2023, som også er Earth Overshoot Day i Danmark.

Vindersangen bliver præmieret med billetter til en dansk festival eller en anden musikalsk event, til en samlet pris af op til 10.000 kr. Konkurrencen er udskrevet og finansieres af Danmarks Biblioteksforening

Læs mere på www.klimasang.dk, hvor du også kan indsende dit forslag.

Vinderen offentliggøres torsdag den 27. april i UGE 17, som er verdensmålsugen i 2023

Denne aften afvikles ’Danmark Spiser Sammen’ der er en stor landsdækkende, grøn fællesmiddag.

En af fællesmiddagene finder sted på Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Odense, hvor 500 mennesker er samlet, og her vil musiker Katrine Muff sammen med middagsgæsterne synge vindersangen som fællessang, og alle kan live overvære opførelsen af fællessangen, som vil blive vist på www.klimasang.dk.

Vi GLÆDER os til at høre jeres forslag til Danmarks Klimasang.