Genåbning og udvidede åbningstider

20.04.21
Vær opmærksom på nye regler for coronapas og ophold på bibliotekerne

Fra onsdag den 21. april genåbner Koldingbibliotekerne. For at benytte biblioteket gælder følgende regler for visning af coronapas:

Kolding Bibliotek

Åbningstider

Mandag til torsdag: 8-21
Fredag: 8-18
Lørdag: 10-14

Uden coronapas

Du vil kunne hente reserverede materialer og aflevere i et afgrænset område.

Med coronapas

Du kan få adgang til selve biblioteket mod forevisning af coronapas. Med coronapasset skal du dokumentere ét af disse krav:

  • Du er færdigvaccineret
  • Du har haft corona inden for de seneste 14-180 dage
  • Du er testet negativ inden for de seneste 72 timer.

Husk også at vise ID.

Lokalbibliotekerne

Åbningstider, selvbetjening

Mandag til fredag 7-22 – OBS: Lukket i weekenden.

Du kan hente reserverede materialer og aflevere uden coronapas i et afgrænset område. Selve biblioteket vil være spærret af, og du må ikke gå ind i de afspærrede områder. Ved indgangen er der skiltet med, hvor mange borgere der må være i rummet ad gangen.

Åbningstider, betjent åbningstid

  • Christiansfeld Bibliotek: mandag og onsdag 13-17 
  • Vamdrup Bibliotek: mandag og torsdag 13-17 
  • Lunderskov Bibliotek: tirsdag og torsdag 13-17

Du kan hente reserverede materialer og aflevere uden coronapas i et afgrænset område. Du kan få adgang til selve biblioteket mod forevisning af coronapas. Med coronapasset skal du dokumentere ét af disse krav:

  • Du er færdigvaccineret
  • Du har haft corona inden for de seneste 14-180 dage 
  • Du er testet negativ inden for de seneste 72 timer.

Husk også at vise ID.

Gebyr ved for sent afleverede materialer

Under nedlukningen er der ikke tilskrevet gebyrer ved for sen aflevering. Frem til og med den 2. maj kan du fortsat aflevere materialer uden gebyr. Fra den 3. maj tilskrives igen gebyrer. 

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet svar på en række spørgsmål. Har du et spørgsmål, du ikke finder svar på her, så kontakt os på telefon 79 79 11 00 på hverdage fra 10-15 eller på bibliotek@kolding.dk

Hvordan får man et coronapas?

Du kan få adgang til dit coronapas på blandt andet sundhed.dk eller i appen MinSundhed. Spørgsmål om coronapas: Ring på 70 20 02 33 eller besøg coronasmitte.dk, hvor du også kan læse om andre former for dokumentation. Du kan fremvise coronapas både digitalt og i print.

  >> Find vejledninger til coronapas samt sundhed.dk, appen MinSundhed og tidsbestilling af coronavaccination på eKurser.nu

Skal man bruge mundbind eller visir?

Ja, man skal stadig bruge mundbind eller visir, med mindre man er fritaget. Når man sidder ned, må man tage mundbindet af.

Kan man bruge computerne og printerne?

Ja, mod forevisning af coronapas. På lokalbibliotekerne i den betjente åbningstid.

Kan man booke et mødelokale?

Ja, der er adgang til mødelokalerne mod forevisning af coronapas. På lokalbibliotekerne i den betjente åbningstid. Se information om, hvor mange der må være i mødelokalerne under vores sider for Lokalebooking.

Jeg vil gerne mødes med min læsegruppe på biblioteket. Hvor mange må vi være?

Al ophold på biblioteket skal overholde forsamlingsforbuddet, dvs. grupper skal overholde grænsen for det antal personer, som man maksimalt må samles indendørs. Man kan læse mere om det gældende forsamlingsforbud under "Forsamlinger og socialt samvær" på coronasmitte.dk.

Kan man bruge toiletterne?

Ja, mod forevisning af coronapas. På lokalbibliotekerne i den betjente åbningstid.

Er det muligt at læse aviserne?

Ja, mod forevisning af coronapas. På lokalbibliotekerne i den betjente åbningstid.

Vil der være mulighed for at få rådgivning?

Vores faste samarbejdspartnere, der tilbyder rådgivning, åbner i forskelligt omfang. På vores hjemmeside opdaterer vi løbende oversigten her: https://koldingbib.dk/sektion/faste-tilbud

Kan man benytte børnebiblioteket til leg, og kan man spise madpakker?

Ja, mod forevisning af coronapas må børnefamilier gerne opholde sig i børnebiblioteket og lege, spise madpakker med mere. Der vil dog ikke være legetøj til rådighed, og Børn-X vil ikke være åbent med legesager.

Man kan til gengæld bruge vores Active Floor i kælderetagen til at spille spil med hele kroppen. Fra 1.-26. maj er der også quiz i børnebiblioteket. Børn under 15 skal ikke vise coronapas.

Hvornår begynder I at afholde arrangementer?

Vi holder løbende online arrangementer. Øvrige arrangementer gennemføres i overensstemmelse med retningslinjerne for afstand og deltagerantal. Følg med på hjemmesiden, hvor vi informere om nye arrangementer og eventuelle aflysninger: https://koldingbib.dk/arrangementer