Se stærke dokumentarfilm gratis hele efteråret på Kolding Bibliotek

Fra september til november viser vi aktuelle, tankevækkende dokumentarfilm i Bryggeriet. Prisbelønnede film om bl.a. body shaming, korruption, frihedskamp og klimaforandringer – men også om håb. Hvert arrangement er gratis, men husk at tage en billet.

Flere af dokumentarfilmene har haft deres premiere på festivallen CPH:DOX.

Du kan f.eks. se:

Kampen om Grønland


 

Torsdag d. 7. oktober, kl. 19
Længde: 1 t. 36 min.

En film om den ophedede debat om selvstændighed, sprog og identitet, der præger det moderne Grønland. Vi følger fire unge, viljestærke og dynamiske grønlændere, der alle kæmper for et bedre Grønland, men som er uenige om vejen dertil.

*

KOLDING:DOX - The Gig is Up

 

Onsdag d. 13. oktober, kl. 19
Længde: 1 t. 27 min.

Arbejdsmarkedet er i forandring. Teknologi gør algoritmen til den nye mellemleder, arbejderen giver køb på sine rettigheder, og kundens ratings bestemmer, hvem der har et job i morgen.

I en rejse fra Frankrig, USA og Kina til Nigeria tegner filmen et billede af et digitalt feudalsamfund af chauffører og cykelbude, hvor oprøret ulmer, og krav om ordentlige forhold er på vej.

Bemærk: The Gig is Up vises som en del af KOLDING:DOX - et samarbejde mellem CPH:DOX, Kolding Kommune, Nicolai Bio og Koldingbibliotekerne.
 

*

2040 – filmen om fremtiden


 

Torsdag d. 28. oktober, kl. 19
Længde: 1 t. 32 min.

Damon er far til 4-årige Velvet, og han er bekymret for, hvilken jordklode han giver videre til hende. Med fagpersoners hjælp undersøger Damon derfor, hvordan verden kan se ud i 2040, hvis vi udbreder de CO2-mindskende initiativer, der er til rådighed i dag.

*

The Kingmaker


 

Torsdag d. 11. november, kl. 19
Længde: 1 t. 37 min.

Filmen følger, med intim adgang, Marcos-familiens usandsynlige tilbagevenden til magten i Filippinerne. I en tid, hvor falske nyheder manipulerer valg, fungerer Imelda Marcos’ comeback-historie som en stærk advarsel.

*

Fat Front


 

Tirsdag d. 23. november, kl. 19
Længde: 1 t. 28 min.

Flere unge skandinaviske kvinder har fået nok af selvhad og skam og kalder sig stolt tykke. Kvinderne kræver respekt og ligeværd i et sygt, slanke-fikseret samfund, mens de kæmper med lavt selvværd fra et helt liv.