Om mænd, humor, livskriser og klasseforskelle

Februar måneds bog i DR Romanklubben er Frank vender hjem af Kristian Bang Foss

Frank er fra en fattig arbejderfamilie, men møder på universitet Thea, der kommer fra en rig familie. De bliver kærester og venter barn. Kort inden termin forsvinder Frank, og da han kommer hjem er det med en meget usandsynlig historie!

Frank vender hjem er en fabulerende og til tider ret skør fortælling om de usynlige kulturforskelle, der er mellem de forskellige samfundslag i Danmark. Romanen er morsom og satirisk, men under humoren gemmer sig også en alvor. For hvis vi i Danmark tror, at der nærmest ikke er klasseforskelle i vores samfund – så viser romanen her os noget andet!

Det, som bogen gør godt, er at beskrive den kroniske usikkerhed, som både kropsligt og psykisk præger folk, der pludselig bevæger sig rundt i en anden økonomisk, social og kulturel klasse end den, de kommer fra. Som nu Frank. Den usikkerhed og panik, han ikke kan slippe af med. De koder, han til stadighed kæmper med at forstå og leve op til. Det mindste fejltrin, og han er afsløret.” (Mikkel Krause Frantzen, Politiken)

Så læs nu bare selv denne her roman, den er simpelthen eddergod.” (Niels Lillelund, Jyllandsposten)

DR Romanklubben

DR Romanklubben er et samarbejde mellem DR, Litteratursiden og bibliotekerne. Der oprettes Romanklubber på de fleste af landets biblioteker, hvor man læser og gennemgår seks af årets bedste, danske romaner. Hver måned udkommer der artikler på Litteratursiden og dr.dk, en podcast med forfatteren og indslag i radioen. Koldingbibliotekerne sætter også fokus på månedens bog med udstillinger og læsetips.

Til sidst vælger landets Romanklubber den bog, der vinder DR Romanprisen ved det store finaleshow i Aarhus til juni.

Andre gode bøger om mænd, humor, livskriser og klasseforskelle: