Om kapitalistisk kynisme og branden på Scandinavian Star

Februar måneds bog i DR Romanklubben er "Penge på lommen" af Asta Olivia Nordenhof

Ægteparret Kurt og Maggie har efter barske erfaringer med livet fundet sammen i et ægteskab på godt og ondt. Mens Maggie er faret vild i kærligheden, leder Kurt efter en god investering. Dermed kommer han i kontakt med de involverede i mordbranden på skibet Scandinavian Star. Et harmdirrende og samtidig rørende portræt af pengegriskhed og de omstændigheder, der førte til branden.

”I første bind af sin planlagte septologi om 'Scandinavian Star' anskueliggør Asta Olivia Nordenhof fuldstændig overbevisende, at der altid er nogen, som betaler prisen for kapitalismen. Hvordan skriver man en socialrealistisk, politisk roman om kapitalisme i det 21. århundrede? Sådan skriver man den!”
(Mikkel Krause Frantzen, Politiken).

DR Romanklubben

DR Romanklubben er et samarbejde mellem DR, Litteratursiden og bibliotekerne. Der oprettes Romanklubber på de fleste af landets biblioteker, hvor man læser og gennemgår seks af årets bedste, danske romaner. Hver måned udkommer der artikler på Litteratursiden og dr.dk, en podcast med forfatteren og indslag i radioen. Koldingbibliotekerne sætter også fokus på månedens bog med udstillinger og læsetips.

Til sidst vælger landets Romanklubber den bog, der vinder DR Romanprisen ved det store finaleshow i Aarhus til juni.

Læs bogen:

Andre gode bøger og film om ulighed, bedrageri,
kapitalisme og branden på Scandinavian Star

Film:
 

Faglitteratur:

Skønlitteratur: