Om det socialt skæve samfund

April måneds bog i DR Romanklubben er "Det Danmark du kender" af Peder Frederik Jensen

Den unge fremadstræbende Niels fra samfundets bund og borgmester Morten Jørgensen støder fatalt sammen en tidlig morgen på en landevej på Lolland. En medrivende og samfundskritisk roman for alle der holder af historier med noget på hjerte.

En ordentlig lussing af en samtidsdiagnose
(Bodil Skovgaard Nielsen, Information).

Peder Frederik Jensen leverer naturligvis ikke løsningen på samfundets problemer, men han gennemlyser dem på en måde, man ikke har set før. Hans roman er en barsk kritik af den socialdemokratiske velfærdsdrøm båret af social indignation og dybtfølt frustration på vegne af de mennesker, der ikke via for eksempel attraktive uddannelser, økonomisk arv og sans for netværk kan blive en aktiv del af samfundsudviklingen og høste goderne
(Svend Skriver, Kristeligt Dagblad).

DR Romanklubben

DR Romanklubben er et samarbejde mellem DR, Litteratursiden og bibliotekerne. Der oprettes Romanklubber på de fleste af landets biblioteker, hvor man læser og gennemgår seks af årets bedste, danske romaner. Hver måned udkommer der artikler på Litteratursiden og dr.dk, en podcast med forfatteren og indslag i radioen. Koldingbibliotekerne sætter også fokus på månedens bog med udstillinger og læsetips.

Til sidst vælger landets Romanklubber den bog, der vinder DR Romanprisen ved det store finaleshow i Aarhus til juni.

Gode bøger om ulighed, solidaritet og udkantsdanmark: