Nye podcasts om den legendariske musiker Frank Zappa

Kom helt ind under huden på Frank Zappa i to podcasts fra musikjournalist og musiker Per Wium

Den legendariske musikjournalist og musiker Per Wium er manden bag en række af roste musikforedrag og temadage om den amerikanske musiker, komponist, aktivist Frank Zappa og hans musik.

Per Wium har som tidligere medarbejder på DR og som udøvende musiker haft rødderne dybt begravet i den musikalske verden, og et af hans specialer er netop Frank Zappas forunderlige klangunivers.

Wium har også gæstet Bryggeriet på Kolding Bibliotek ad flere omgange med musikforedrag om bl.a. 70'ernes musik og ABBA.

Musikforedrag om Frank Zappa som podcasts

For dem der ikke har haft lejlighed til at opleve Per Wiums foredrag, er der nu muligheden for at opleve og lytte til den fascinerende fortælling om Frank Zappas musik gennem to netop udgivne podcast-udsendelser, som Per Wium står bag.

Podcasten "Frank Zappa: Kom tæt på musikken" kan findes de steder, du normalt lytter podcast, eller lyttes til direkte på linket:

  >> Frank Zappa: Kom tæt på musikken (podcast)

Frank Zappa var det hele og kunne det hele: Pop, rock, jazz, avantgarde og moderne klassisk musik. I løbet af de to podcast-episoder går Wium tæt på Zappas fantastiske univers - ideerne, kompositionerne, arrangementerne og de skæve taktarter i hans musik.

Du kan blandt andet høre om tiden fra det tidlige Mothers Of Invention i midt-60’erne frem til de sidste udgivelser før Zappas død i 1993, med hovedvægt på pladerne fra 60'erne og 70'erne. Du kommer tæt på album som Hot Rats, Roxy & Elsewhere, Sheik Yerbouti, m.fl.

Zappa beherskede det enkle og det dybt komplicerede, samt evnen til at skabe collage-musik med mange elementer. Desuden var han tyve skridt foran alle andre, når det gjaldt indspilningsteknik.

Hans evner udi at kombinere live og studie-optagelser er aldrig blevet overgået.

Oprindeligt skrevet af Bibzoom.