Musikforedrag i oktober: Patti Smith og Bob Dylan

I oktober kan du opleve et koncertforedrag med livemusik om Bob Dylan og et musikforedrag om Patti Smith. Begge foregår ved scenen i Bryggeriet på Kolding Bibliotek. Læs mere om foredragene og find din billet her

12. oktober: Bob Dylan - Forever young?

Med en snart 60 år lang karriere er der nok mange, der tager Bob Dylan for givet. Thomas Ulrik Larsens koncertforedrag om Dylan gør holdt ved de steder, hvor sangskriveren knuste verdens billede af ham og gjorde præcis det, ingen forventede eller ønskede.

Folk-musikeren, der satte strøm til hegnet i 1965. Den jødiske samfundskritiker, der blev genfødt kristen i senhalvfjerdserne. Bohemen, der kickstartede Farm Aid i 80’erne. Eneren, der pludselig blev bandmedlem i Travelling Wilburys. Sangskriveren, der overhalede romanforfatterne og modtog Nobels litteraturpris.

En oplagt introduktion til Bob Dylans liv og karriere, hvor Thomas Ulrik Larsen også selv spiller og synger nogle Dylan-numre undervejs.

  >> Køb billet til foredraget om Bob Dylan (50 kr.)

26. oktober: Patti Smith - Rockmusikkens poetiske aktivist

Jan Poulsen har mødt Patti Smith ved flere lejligheder og fortæller i dette spændende foredrag om hendes liv og karriere, og undervejs spiller han udvalgte sange fra hendes plader.

Hun omtales som en af rockens grand old ladies, men det er en alt for fattig beskrivelse af den 74-årige Patti Smith, der i dag har et større publikum hos læserne end hos lytterne.

Hamskiftet skete i 2010 med udgivelsen af den prisbelønnede bog Just Kids, hvor hun fortæller om sine unge, stræbsomme år i New York City, da hun som spirende digter hutlede sig igennem tilværelsen i et forsøg på at indfri sine kunstnerdrømme. Bogen blev en international bestseller, og tusinder af danskere har også læst den.

Forinden havde Patti Smith dog i 35 år glædet rockpublikummet med en stribe kompromisløse lp’er med sange med stærke, poetiske tekster, lige som hun har turneret i ét væk og optrådt på ydmyge spillesteder såvel som i nogle af verdens smukkeste koncerthuse. 

Hun har haft hits med sange som ”Because The Night” og ”Power To The People”, men berømmelse har aldrig været hendes drivkraft.

Patti Smith er også billedkunstner og fotograf, hun er politisk engageret og aktivistisk, og fremfor alt er hun en kolossal inspiration og rollemodel for utallige unge piger og kvinder verden over.

Selv gør hun ikke noget stort nummer ud af sine mange bedrifter, men omtaler konsekvent sig selv som ”arbejder”.

  >> Køb billet til foredraget om Patti Smith (50 kr.)