Musicals hjemme i sofaen

Vores naboby, Fredericia, er ved at etablere et musicalteater og har lige fået et stort tilskud fra staten til det. Her har vi samlet lidt inspiration om musicals, som du kan hygge dig med, indtil det er muligt igen at komme ud og opleve dem rigtigt.

Fredericia "Musicalens by"

Fredericia har i længere tid haft en meget anerkendt Musical-uddannelse: "Det danske Musicalakademi" der er en del af  "Den Danske Scenekunst skole", som også rummer skolerne ved landets teatre. Nu er de så på vej med et Musicalteater, som vi i Kolding dermed også får en kort afstand til, og sikkert vil få stor glæde af.
Læs mere om "Det danske Musicalakademi"
Læs nyheden om Musicalteatret

Om musicals

En musical er et skuespil eller en film med større fokus på musik og dans end ellers. Det stammer fra det engelske musical comedy. Musicalen som genre udvikledes på Broadway i New York i begyndelsen af 1900-tallet og havde rødder i europæisk operette, britisk music-hall og amerikansk underholdning. De tidlige musicals var der meget talt dialog fx Møde mig på Cassiopeia, mens nogle moderne musicals er gennemkomponerede og minder på den måde om opera eller den tidlige operette. 
Den første gennemkomponerede musical var Andrew Lloyd Webbers Jesus Christ Superstar. Denne musical ændrede måden at skrive musicals på fordi man nu tit helt undlod talt dialog.
Læs mere på Musical Danmark

Musicals på biblioteket

På biblioteket kan du låne film, cd’er, bøger og masser af noder til selv at spille og synge muscials. Nedenstående er en smagsprøve på hvad du kan finde. Husk også at du via biblioteket, kan få adgang til "Stingray Qello", en kæmpe database, med musikvideoer og meget andet bl.a. uddrag af musicals
Læs mere om hvordan du får adgang til Qello

På DVD, Blu-ray og Filmstriben

Mest for børn

På CD

Lær at synge musicals

Videre læsning

Billede fra en opførelse af musicalen Hair
Billede fra en opførelse af musicalen Hair
26.02.21