Månedens YA-anbefaling: august 2019

18.08.19
Vores studentermedhjælp Anne Munk Skytt anbefaler bogen "Oprører" af Louise Haiberg

Hver måned anbefaler som regel et medlem af Læseklubben SAXO en god Young Adult-bog. Men denne måneds anbefaling kommer fra vores studentermedhjælp Anne Munk Skytt, der anbefaler: 

Titel: Oprører
Forfatter: Louise Haiberg
4,5/5 stjerner

"Dominic er en flere tusinde år gammel dæmon, men hadet og jaget af andre dæmoner grundet sit oprør mod Helvede og Djævelen selv. 

Bogen har et klassisk fantasy-plot, men forfatteren formår alligevel at bruge hele tematikken omkring engle og dæmoner uden at man synes, at det bliver for klicheagtigt.

Det, der gør bogen god, er karakterene. De virker virkelige, selvom de er dæmoner, engle eller noget midt imellem. Og hele Dominics indre monolog omkring dét at være dæmon uden Helvede er fascinerende.  

Bogen skifter imellem nutiden, hvor Dominic lever på Jorden blandt menneskene, og hans fortid som en af Lucifers øverstkommanderende og hans efterfølgende oprør.  Og er man lidt historienørd, vil man også kunne genkende diverse slag, krige og tidsperioder, som Dominics fortid indebærer."

Anbefalet af Anne Munk Skytt

____________

Læseklubben SAXO er en YA-læseklub for unge i alderen 13-18 år, der mødes den 1. tirsdag i hver måned på Kolding Bibliotek, kl. 16-17.30, og hygger med snak, te og boganbefalinger.

Vil du med? Så kontakt en medarbejder og hør nærmere, læs mere på www.koldingbib.dk/youngadult eller mød bare op!

Materialer