Læs bøgerne bag de hotteste tv-serier

Reservér bøgerne bag aktuelle og kommende TV-serier, der kan streames på Netflix, HBO Nordic og Amazon Prime.
Thirteen Reason Why - Sæson 1 fik premiere på Netflix den 31. Marts. Baseret på bogen 'Døde Piger lyver ikke' af Jay Asher fra 2007.  Den handler om den stille high-school elev Clay Jensen, der forsøger at opklare hvorfor hans veninde (og kærlighed) fra skolen, Hannah har begået selvmord. Han modtager en kasse fyldt med kassettebånd, indtalt af Hannah, hvor hun giver 13 årsager til hvorfor hun har taget livet af sig selv... 
Læs om al den debat som serien har skabt
Anmeldelse af serien i Soundvenue 
Anmeldelse af serien i EKKO  
Reserver bogen på engelsk på eReolen Global.  

 

The Handmaids Tale - Serien kan streames på HBO Nordic. Bygger på Bogen 'Tjenerindens fortælling' af Margaret Atwood fra 1985.  Historien foregår i nær fremtid i det dystopiske, kristne totalitære samfund Gilead, som førhen var en del af USA. Gilead er stillet over for miljøkatastrofer og hastigt faldende fødselstal og regeres af et forskruet, fundamentalistisk regime, der behandler kvinder som statens ejendom. Som en af de få resterende frugtsommelige kvinder er Offred (Elisabeth Moss) en tjenerinde i kommandørens husstand og en del af en af de kvindekaster, der påtvinges seksuelt slaveri i et sidste, desperat forsøg på at genbefolke en hærget verden. I dette skræmmende samfund, hvor ét forkert ord kan medføre hendes død, færdes Offred blandt kommandører, deres brutale koner, tjenestefolk og hendes medtjenerinder – hvor enhver kan være spion for Gilead – med ét mål: at overleve og finde den datter, som hun blev frataget. 
Anmeldelse af serien i Soundvenue 
Anmeldelse af serien i Information  
Reserver bogen på engelsk på eReolen Global

 

A Series of Unfortunate Events - Sæson 1 fik premiere  i Januar på Netflix . Den bygger på de 4 første bøger i børnebogserien 'En ulykke kommer sjældent alene' af Lemony Snicket der blev udgivet i 1999-2006. Serien handler om de usædvanlige, forældreløse Baudelaire-børn der må gennemgå alverdens prøvelser, i deres skæbnesvangre søgen efter familiehemmeligheder.  Serien kan med fornøjelse ses af både børn og voksne.
Anmeldelse af serien i EKKO 
Anmeldelse af serien i Berlingske  
Serien som lybog kan lånes på Ereolen

 

Big Little Lies - Sæson 1 fik premiere i februar og kan ses på HBO Nordic. Bygger på bestseller-romanen 'Små store løgne' af australske Liane Moriarty fra 2014.  Serien følger tre kvinder, der alle har børn i samme klasse. De bor i den lille, romantiske kystby Monterey, men lige under overfladen på deres tilsyneladende idylliske liv, bliver der spundet store løgne, som får glansbilledet til at krakelere. Den er proppet med stjerner som Nicole Kidman, Reese Witherspoon og Laura Dern. Er blevet kaldt en blanding af  Desperate Housewives, True Detective og The Affair.
Anmeldelse af serien i Ekko 
 

 

American Gods - Sæson 1 havde premiere på Amazon Prime den 1. Maj. Bygger på Neil Gaimans fantasy-roman fra 2001 'Amerikanske Guder' - en kultklassiker. Den handler om Shadow Moon, der efter at være blevet løsladt fra fængslet bliver hyret som bodyguard for den mystiske Mr. Wednesday – og efterhånden trækkes ind i en overnaturlig verden, hvor de nye guder og de gamle er i episk kamp.
Anmeldelse af serien i Information
Anmeldelse af serien i Politiken 
Reserver bogen på engelsk på eReolen Global

 

Anne with an E - Sæson 1 havde premiere på Netflix den 12. Maj. Bygger på den canadiske klassiker fra 1908  'Anne fra Grønnebakken' af Lucy Maud Montgomery. Serien foregår i Canada i slutningen af 1890’erne og handler om Anne Shirley,  en ung forældreløs pige, som efter en voldelig barndom på børnehjem og hos fremmede fejlagtigt skal bo hos en aldrende søster og bror. Anne fra Grønnebakken er en tidløs klassiker med temaer som identitet, mobning og fordomme. Moira Walley-Beckett som var manuskript-forfatter på nogle af de bedste Breaking Bad-episoder står bag 1. sæson. 
Anmeldelse af serien i NY times (på engelsk)
Reserver bøgerne på engelsk på eReolen Global
 

 

Sharp Objects - Sæson 1 får premiere senere på året på HBO-Nordic. Bygger på Gillian Flynn's første roman fra 2006 'Skarpe Genstande'.  Amy Adams spiller hovedrollen som Camille,  en storby-journalist der netop er udskrevet fra et psykiatrisk hospital. Hun får til opgave at dække mordene på to teenagepiger i sin fødeby i Missouri. 
Reserver bogen på engelsk på eReolen Global