Kan man spise sig rask?

Her kommer en liste med litteratur om hvordan man via kost kan skubbe sygdomme i den rigtige retning

Materialer om at spise sig rask:

Michael Greger: Hvordan du undgår at dø : opdag hvilke madvarer, som beviseligt forhindrer og kurerer sygdom
  • Bog

Hvordan du undgår at dø : opdag hvilke madvarer, som beviseligt forhindrer og kurerer sygdom

Af Michael Greger (2016)
Om kostens betydning for helbredet med direkte anvisninger på, hvad man skal spise for at gavne forebyggelsen og behandlingen af de femten almindeligste dødsårsager: hjertesygdomme, lungesygdomme, hjernesygdomme, kræft i fordøjelseskanalen, infektioner, diabetes, forhøjet blodtryk, leversygdomme, blodkræft, nyresygdomme, brystkræft, suicidal depression, prostatakræft, Parkinsons sygdom, iatrogene årsager (eller hvordan du undgår at død af lægebehandling)
Bog
  • Bog

Den plantebaserede kost

Om hvordan de forskellige fødevarer påvirker ens sygdom og sundhed, og om hvordan man ikke alene kan forebygge, men også behandle sygdom ved at spise plantebaseret kost
Bog
Lene Hansson, Christina Hedegaard: Sund, glad og gravid : din baby bli'r, hvad du spiser og tænker!
  • Bog

Sund, glad og gravid : din baby bli'r, hvad du spiser og tænker!

Vejledning til gravide og kvinder, der ønsker at blive gravide, om hvordan kost, tankemønstre og omgivelser påvirker graviditeten samt moderen og barnets sundhed
Bog
Anthony William: Den medicinske seers kostguide : helbred dig selv og dem, du holder af, med den healende kraft i frugt og grønsager
  • Bog

Den medicinske seers kostguide : helbred dig selv og dem, du holder af, med den healende kraft i frugt og grønsager

Af Anthony William (2017)
Om hvordan frugt og grønt kan være med til at forebygge sygdomme, og om de spirituelle, følelsesmæssige og fysiske fordele der kan være ved at spise det. Med opskrifter
Bog
Bettinna Delfs, Maiken Buchwald Christensen: Alkaline living : antiflammatorisk livsstil - træn, spis, elsk
  • Bog

Alkaline living : antiflammatorisk livsstil - træn, spis, elsk

Livsstils- og kogebog om syre-base-balancen i kroppen
Bog
Anette Sams: Sandheden om sukker : alt, du skal vide om sukker for at opnå solid sundhed : undgå inflammation, smid kiloene og styr uden om livstilssygdomme
  • Bog

Sandheden om sukker : alt, du skal vide om sukker for at opnå solid sundhed : undgå inflammation, smid kiloene og styr uden om livstilssygdomme

Af Anette Sams (2017)
Om hvordan man undgår svingende blodsukker, kronisk inflammation og livsstilssygdomme på grund af sukker. Med konkrete værktøjer og kostvejledninger
Bog
: Sund med dine gode bakterier : en introduktion til probiotisk livsstil
  • Bog

Sund med dine gode bakterier : en introduktion til probiotisk livsstil

(2016)
Om bakteriernes indflydelse på helbred og sundhed. Der gives gode råd til, hvordan man kan ændre på bakteriesammensætningen i kosten, så man giver de gode bakterier bedre vilkår og bekæmper de skadelige bakterier. Med opskrifter på fremstilling af fermenterede fødevarer indeholdende gode bakterier
Bog
Anette Harbech Olesen: Hjernegod mad : spis dig til en bedre hukommelse
  • Bog

Hjernegod mad : spis dig til en bedre hukommelse

Opskrifter, der styrker og holder hjernen i topform og hjælper til at forbedre hukommelsen
Bog
: Få styr på dit stofskifte : viden, inspiration og konkrete værktøjer til at blive fri for symptomerne ved for højt eller for lavt stofskifte
  • Bog

Få styr på dit stofskifte : viden, inspiration og konkrete værktøjer til at blive fri for symptomerne ved for højt eller for lavt stofskifte

(2016)
Bog
T. Colin Campbell (f. 1934): Kinastudiet : verdens hidtil mest omfattende undersøgelse af ernæring - og dens overraskende konsekvenser i forhold til kost, vægttab og helbred på langt sigt
  • Bog

Kinastudiet : verdens hidtil mest omfattende undersøgelse af ernæring - og dens overraskende konsekvenser i forhold til kost, vægttab og helbred på langt sigt

Forskningsresultater fra "Kinastudiet", der blev udført i kinesiske landdistrikter i 1980'erne for at kortlægge sammenhænge mellem kost, sundhed og sygdomme. Konklusionen er, at plantebaseret kost er at foretrække fremfor animalsk baseret kost som kød, fisk, æg og mælkeprodukter, hvis man vil holde sygdomme fra døren
Bog
Anette Harbech Olesen: Mad for livet
  • Bog

Mad for livet

Om kostens betydning for helbredet. Udgangspunktet er, at større bevidsthed om kosten vil føre til en sundere livsstil. Gennemgang af proteiner og aminosyrer, fedtstoffer og kulhydrater samt vitaminer og mineraler
Bog
  • Bog

Diabeteskuren : spis dig rask

Bog
Pernille Lund (f. 1954): Sådan får du styr på dit blodsukker og din vægt
  • Bog

Sådan får du styr på dit blodsukker og din vægt

Beskrivelse af kroms betydning for blodsukkeret, samt tabeller, tjeklister og gode råd til regulering af blodsukkeret
Bog
Jane A. Plant: Dit liv i dine hænder : lær at forstå, forebygge og overvinde brystkræft og æggestokkræft : praktiske råd om kost og livsstil til alle med brystkræft, æggestokkræft og andre kræftformer
  • Bog

Dit liv i dine hænder : lær at forstå, forebygge og overvinde brystkræft og æggestokkræft : praktiske råd om kost og livsstil til alle med brystkræft, æggestokkræft og andre kræftformer

Af Jane A. Plant (2014)
Forfatteren fortæller sin egen historie om at have brystkræft, om sammenhængen mellem kost og kræft, om sit kost- og livsstilssprogram, og om hvorfor vi ikke er blevet informeret om de egentlige årsager til kræft
Bog
Anne van der Merwede: En sund kvindekrop - uden brystkræft
  • Bog

En sund kvindekrop - uden brystkræft

Bygger på en holistisk opfattelse af at vores sundhed er afhængig af vores fysiske, psykiske og mentale velvære, og fortæller detaljeret om forebyggelse af brystkræft. Suppleret med 75 opskrifter
Bog
Ole Terney: Sundhedsvitaminer - omega 3, EPA og DHA, fiskeolier : betydning for hjerte & kar, åreforkalkning, hjernens funktion, Alzheimers demens, gigt & inflammation, graviditet og foster, diabetessygdom, ældning og øjet, kræftsygdom
  • Bog

Sundhedsvitaminer - omega 3, EPA og DHA, fiskeolier : betydning for hjerte & kar, åreforkalkning, hjernens funktion, Alzheimers demens, gigt & inflammation, graviditet og foster, diabetessygdom, ældning og øjet, kræftsygdom

Af Ole Terney (2013)
Bog
Sonja Gjørup: Glutenfri - et nyt liv med cøliaki
  • Bog

Glutenfri - et nyt liv med cøliaki

Af Sonja Gjørup (2013)
Kogebog med opskrifter på glutenfri mad. Derudover indeholder den fakta om cøliaki, ernæringsråd og forfatterens personlige fortælling om den første svære tid efter man selv eller en pårørende har fået konstateret cøliaki eller glutenallergi
Bog
Anne Grete Horneman Thielcke: Sundhedens alfa og omega
  • Bog

Sundhedens alfa og omega

Anne Grete og Torben Horneman Thielcke har på baggrund af Torbens helbredte kræftsygdom og erfaringer fra egen klinik udviklet et kostsystem med helbredsfremmende virkning. Emner som jordstråling, visualisering og psykisk sundhed berøres også
Bog
Bjarne Stigsby, Hanne Juul: Spis dig rask
  • Bog

Spis dig rask

Bog
John Buhl: Helbredende kost : kostvaner der forebygger og helbreder
  • Bog

Helbredende kost : kostvaner der forebygger og helbreder

Af John Buhl (2012)
Bog
Majbritt L. Engell, Ida Lysdahl Fahrenholtz: Spis dig i balance
  • Bog

Spis dig i balance

For kvinder med lidelsen polycystisk ovariesyndrom, PCO, med opskrifter og kostvejledning
Bog
  • Bog

Styrk dig med Hjerteforeningen : mad og motion til småtspisende

(2009)
Bog