Gymnastik og fælleslæsning

Der knokles i Kvarterhuset på Junghansvej i Kolding, gymnastikholdet er i fuld gang. Men det er ikke kun muskler og knogler, der bliver sundere og stærkere. Efter gymnastikken venter kaffen og højtlæsning. Og så bliver teksten diskuteret. Her er deltagernes snak om teksten lige så vigtig som selve oplæsningen. Alle kan byde ind med netop deres erfaring, undren og spørgsmål, eller man kan læne sig tilbage, nyde teksten og lytte til snakken. Der er ikke noget facit, og det har ikke noget med skole at gøre.

Sundhed og litteratur
Ny forskning viser, at fysisk træning og gode fælles læseoplevelser går hånd i hånd, når vi snakker om sundhed. For sundhed handler ikke kun om vores krop, men også om, hvordan vi trives i det daglige og klarer hverdagen. Og her kan litteratur være god medicin, fordi den både kan give afkobling, fordybelse, vække til eftertanke og være en fælles oplevelse.

Litteratur for enhver
Det er sundt, uanset hvordan man vælger at nyde sin gode litteratur: Måske alene i en sofakrog. Eller med debat i en læsekreds, hvor alle har læst den samme bog. Eller som højtlæsning. Spørg din bibliotekar. Det er bare med at komme i gang

Hvad kan man læse højt?
Eksempler på hvad man kan læse højt ved fælleslæsningen kan f.eks. være:

Hvor får du hjælp?
Fælleslæsningen i Kvarterhuset sørger Marianne Jensen (mamj@kolding.dk) og Mette Svendsen (megr@kolding.dk) for, men alle bibliotekarene på Koldingbibliotekerne vil med glæde hjælpe dig med at finde det helt rigtige at læse i!

Det er Kvarterhuset, der står for gymnastikken og fælleslæsningen i samarbejde med Koldingbibliotekerne

se  mere på https://kvarterhuset.kolding.dk/lan-leje/lan-og-leje-af-lokaler