Forfatterskaber: Peter Høeg

Se en flot portrætvideo og læs forfatterportrætter om en af Danmarks største forfattere

Peter Høeg blev verdenskendt med ”Frøken Smillas fornemmelse for sne”. Siden er det blevet til flere værker, der udfordrer samfundets sociale rettesnor og søger mod mere nærvær.

Peter Høeg har fået meget kritik igennem sin karriere som forfatter, som særligt indledtes med ”De måske egnede” (1993). Den var for politisk korrekt, for frelst, og den provokerede litteraturens rammer ved at blande fiktion og fakta. Med en hovedkarakter navngivet Peter Høeg, der var forældreløs og institutionaliseret, fremstod den som et selvbiografisk værk. Kritikken af det autofiktive værk kulminerede på BogForum, da han tilstod, at det hele var pure opspind.

"[…] Men selvom Høeg udfordrer sin egen skrivestil, bevarer han sin karakteristiske samfundskritik. Den er konstant underliggende og allestedsnærværende. De er dog i de seneste værker rettet mod menneskets personlige forbindelse til samfundet, og hvad der kræves af udviklinger herunder. Høegs seneste roman ”Gennem dine øjne” (2018) inkarnerer dette, eftersom vi her udforsker sindets rækkevidde, samtidig med at der er en kraftig morale om, at vi er stærkere, når vi står sammen
(Litteratursiden).
 

Videoer med Peter Høeg

Forfatterportrætter og artikler med Peter Høeg

Bøger skrevet af Peter Høeg

Forfattere der minder om Peter Høeg

Karen Blixen

Gabriel Garcia Marquez

Erik Fosnes Hansen

Svend Åge Madsen

Kaspar Colling Nielsen

Christina Hesselholdt

Villy Sørensen