Forfatterskaber: Ane Riel

Bliv klogere på forfatteren bag månedens roman i vores online Lockdown læsekreds

”Ane Riel maler det groteske frem i det, som umiddelbart ser normalt ud. Hun skriver rammende og satirisk om ondskab, idyllisk udkantsliv og tragiske personer. Ane Riel begyndte godt nok sin forfatterkarriere med at skrive børnebøger, men det var med hendes debutroman for voksne, ”Slagteren i Liseleje”, hun vandt sin anerkendelse, da bogen af Det Danske Kriminalakademi blev kåret som bedste danske krimi/spændingsdebut i 2013. Til trods for prisen var bogen dog vanskelig at placere entydigt i krimigenren. Forlæggeren beskrev den som ”idyl noir”, og Riel selv ville heller ikke kalde den en krimi, da der ikke fandtes et traditionelt opklaringsarbejde i fortællingen”
(Litteratursiden).

Det er romanen ”Slagteren i Liseleje”, du kan være med til at læse i februar 2021 i Koldingbibliotekernes online Lockdown læsekreds.

Siden debuten har Ane Riel udgivet romanerne ”Harpiks” i 2015 og ”Bæst” i 2019. Om ”Bæst” skrev anmelder Merete Reinholdt i Berlingske tidende: 

”Der er mange bæster i bogen. De værste går fri, og de sødeste må betale med livet eller lidelse. Men ingen er hverken helt det ene eller det andet, de ti bud overskrides af selv ham, der forsøger at efterleve dem til punkt og prikke, og derfor er »Bæst« -som mange andre bæster i verden - både stærk, styg, svag og på sin egen særegne facon skræmmende skøn.”

Oplev en live samtale med Ane Riel den 10. februar 2021

Lyt til podcasten fra Bogselskabet med Ane Riel

Ane Riels roman ”Harpiks” blev filmatiseret i 2019. Filmen kan streames mod betaling. Se en trailer for filmen

Videoer med Ane Riel

Forfatterportrætter og artikler 

Romaner af Ane Riel