Se Their Finest Hour (2016) på Filmstriben
Se Their Finest Hour (2016) på Filmstriben

Filmanbefaling: Their Finest Hour (2016)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: Engelsk drama-komedie med dansk islæt

Den danske instruktør Lone Scherfig har gennem de sidste 10 år haft stor succes som instruktør af engelske romantiske drama-komedier, bl.a. den Oscar-nominerede An Education. Dagens anbefaling er hendes nyeste film Their Finest Hour fra 2016.

   >> Se Their Finest Hour på Filmstriben

I 1940, under Blitzen i London, har den britiske regering brug for at højne befolkningens moral og også meget gerne på længere sigt overtale USA til at deltage i krigen. Informationsministeriet vil bruge patriotiske film til at nå disse mål og har brug for manuskriptforfattere.

Den unge og uerfarne Catrin Cole bliver ansat til at skrive en film om evakueringen af Dunkirk. Mens bomberne falder i London, tager Catrin sammen med sin kollega Buckley og resten af filmholdet til en engelsk havneby, hvor filmen skal indspilles. Både virkeligheden, ministeriet og skuespillerne kommer gang på gang i vejen, mens de to manuskriptforfattere kæmper for at færdiggøre deres film.

Their Finest Hour er en solid romantisk drama-komedie med gode skuespilpræsentationer. Især Bill Nighy som den narcissistiske og prætentiøse skuespiller Ambrose Hilliard, som får en af rollerne i Catrins film, er vidunderlig!

 

   >> Se Their Finest Hour på Filmstriben

Oprindeligt skrevet af Aarhus Kommunes Biblioteker.

Materialer