Se Strictly Ballroom (1992) på Filmstriben
Se Strictly Ballroom (1992) på Filmstriben

Filmanbefaling: Strictly Ballroom (1992)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: Kanonisk dansefilm fra verdenskendt instruktør

Strictly Ballroom (1992) er den første film fra filminstruktøren Baz Luhrmanns hånd. Selvom setuppet er noget mindre end i eksempelvis Australia og The Great Gatsby, så er mange af instruktørens kendetegn allerede på plads i debutten. Filmen har tempoet, farverne, dramaet og de vilde scenedesigns, som vi kender fra film som de senere Moulin Rouge og Romeo + Juliet.

   >> Se Strictly Ballroom på Filmstriben

I Strictly Ballroom følger vi den unge Scott, der praktisk talt er født på en danseskole og er både familiens, skolens og lokalområdets store håb. Det eneste problem er, at Scott ikke vil nøjes med at danse de klassiske trin – han vil ikke danse ’strictly ballroom’ – i stedet er han visionær i sin dans og vil opfinde sin egen koreografi.

Det er der ikke rigtig nogen der forstår, indtil han støder på Fran, danseskolens outsider, som er fuld af beundring og forståelse for hans forbudte trin (som er filmens danske titel: De Forbudte Trin).

Strictly Ballroom har familiedrama, humor, højspændte følelser, bunker af pailletter – og et soundtrack der inkluderer ”Time after time”, ”Perhaps, Perhaps, Perhaps” og ”Love is in the air”. En klassiker blandt dansefilm og et sikkert hit hos alle, der elsker Baz Lurhmanns romantiske udstyrsstykker!

   >> Se Strictly Ballroom på Filmstriben

 

Materialer