Se The J.T. Leroy Story (2016) på Filmstriben
Se The J.T. Leroy Story (2016) på Filmstriben

Filmanbefaling: The J.T. LeRoy Story (2016)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: Når forfatteren måske ikke er virkelig

I begyndelsen af 2000’erne udgives, under navnet J.T. LeRoy, tre semibiografiske romaner om et liv i fattigdom på californiske rastepladser, et liv fyld af narkotikamisbrug, følelsesmæssigt og seksuelt misbrug. Forfatteren J.T. LeRoy (Jeremiah "Terminator" LeRoy) var i slut 90’erne kendt for sine voldsomme historier, for at undgå spotlyset og for at nægte at identificere sig som mand eller kvinde. Det gjorde kun pressen mere opmærksomme på J.T. LeRoy, og da flere kendte begyndte at nævne forfatteren som inspiration, var en kultpersonlighed født.

 >> Se The J.T. LeRoy Story på Filmstriben

Men i 2005 kunne New York magazine så afsløre, at J.T. LeRoy i virkeligheden var forfatteren Laura Albert, som i flere tilfælde havde omtalt sig som J.T.’s værelseskammerat. I flere år havde Alberts svigerinde nemlig optrådt som J.T. i offentlighed (i paryk og solbriller). Men spørgsmålet er så, om Laura Albert har gjort brugt af synonymet J.T. LeRoy for at manipulere med offentligheden, simpelthen for at få sympati og pressedækning, hun ellers ikke havde adgang til.

Eller... var J.T. LeRoy, som Albert hævder, en identitet, hun kunne gemme sig bag, for at have en mulighed for at beskrive de voldsomme ting, der var sket i hendes barndom?

Det forsøger Jeff Feuerzeig at finde svaret på i sin dokumentarfilm, The J.T. LeRoy Story, fra 2016, som er dagens anbefaling.

 

 >> Se The J.T. LeRoy Story på Filmstriben

Oprindeligt skrevet af Aarhus Kommunes Biblioteker.

Materialer