Se Hobbitten-trilogien på Filmstriben
Se Hobbitten-trilogien på Filmstriben

Filmanbefaling: Hobbitten-trilogien

Vi anbefaler nogle gode film fra Filmstriben: Eventyr og magi til de våde vinterdage

Mangler du underholdning til en lang, mørk vinterdag, kan Filmstriben hjælpe! Her finder du bl.a. hele Peter Jacksons filmatisering af J. R. R. Tolkiens Hobbitten – lavet til tre magiske spillefilm: Hobbitten: En uventet rejse (2012), Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark (2013) og Hobbitten: Femhæreslaget (2014).

Efter Peter Jacksons succes med filmatisering af Tolkiens Ringenes Herre, var det helt naturligt, at han også tog fat på den episke sagas forgænger, Hobbitten. Og selv om der er hentet inspiration fra både Tolkiens øvrige skrifter og manuskriptforfatterne selv har tilføjet figurer og begivenheder, er det meget imponerende, at en ”børnebog” på 350 sider kan blive til 10 timers film.

Martin Freeman spiller Bilbo Baggins og Ian McKellen gentager sin rolle som den eminente Gandalf, og der er også andre gengangere fra Ringenes Herre, i tillæg til de mange nye roller spillet af bl.a. Richard Armitage, Evangeline Lily og Benedict Cumberbatch.

Filmene er alle visuelt imponerende, som man kan forvente, Howard Shore har igen skrevet fantastisk musik, og der er fantasifulde væsner og ondskab, der skal bekæmpes. Bare man ikke forventer, at historien svinger sig helt op på Ringenes Herre-niveau, er der mange timers blændende underholdning.

  >> Se Hobbitten - En uventet rejse på Filmstriben

___

  >> Se Hobbitten - Dragen Smaugs ødemark på Filmstriben

___

  >> Se Hobbitten - Femhæreslaget på Filmstriben

Oprindeligt skrevet af Aarhus Kommunes Biblioteker.

Materialer