Se Det gode liv (2010) på Filmstriben
Se Det gode liv (2010) på Filmstriben

Filmanbefaling: Det gode liv (2010)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: Dokumentar om en mor og hendes datters totale deroute fra vild luksus til komplet fattigdom

Det gode liv (2010) er en spændende portrætfilm om Anne Mette Beckmann og hendes mor Mette, der bor i en lejlighed i Portugal. Datteren er i midten af 50'erne, moderen i begyndelsen af 80'erne – og begge lever de i minderne om et liv i sus og dus uden bekymringer for morgendagen.

   >> Se Det gode liv på Filmstriben

Hele livet har de været rige, men nu er pengene sluppet op. Et liv levet på første klasse er erstattet af ubetalte regninger og konstant angst for ikke at kunne betale huslejen.

Datteren, som aldrig har arbejdet en dag i sit liv, er nu tvunget til at lægge sin dekadente livsstil på hylden, og forsøge at finde sig et job. Men det er lettere sagt end gjort i et Portugal ramt af økonomisk krise, når man har et tomt CV og en rigmandsattitude, som er svær at ligge fra sig.

Filmen giver et enestående indblik i en for længst glemt tidslomme som de to kvinder stadig holder i live i en portugisisk by tæt på havet.

 

   >> Se Det gode liv på Filmstriben

Oprindeligt skrevet af Aarhus Kommunes Biblioteker.

Materialer