Se Den lille prins (2015) på Filmstriben
Se Den lille prins (2015) på Filmstriben

Filmanbefaling: Den lille prins (2015)

Vi anbefaler en god film fra Filmstriben: En af de allerbedste nyere film for både børn og voksne!

Den lille prins af den franske forfatter Antoine de Saint-Exupéry er den fantastiske og livskloge fortælling om en pilot, som styrter ned i ørkenen med sit fly, og dér, mens han kæmper for at reparere flyet, inden han dør af tørst, møder en lille prins, der hævder at komme fra sin helt egen, lille planet, nemlig Asteroide B612.

Og gennem mødet med den evigt nysgerrige prins, som har rejst universet rundt og besøgt mærkelige mennesker på andre små planeter, og som er helt uforstående overfor de kedelige aspekter af de voksnes verden, kommer piloten selv igen til at huske dét, som mange voksne glemmer, i takt med at barndommen ebber ud, og alt skal rationaliseres og anskues: “kun med hjertet kan man se rigtigt. Det væsentlige er usynligt for øjet.”

   >> Se Den lille prins på Filmstriben

I 2015 udkom så filmen af samme navn, instrueret af Mark Osborne. Men filmen er en ret unik filmatisering forstået på den måde, at den ikke direkte overtager historien fra bogen, men på en meget respektfuld og elegant facon føjer til, hvilket gør filmen til noget helt særegent, der kan (og bør) nydes af både børn og voksne.

Filmen handler om en lille pige, hvis mor allerede har planlagt og struktureret hele hendes barndom for hende. Moren er nemlig meget optaget af, at hun bliver klog og dannet og ordentlig, så hun kan være "en fantastisk voksen".

Men en dag møder pigen så deres nabo, den aldrende pilot, som fortæller hende historien om dengang han var fanget i ørkenen... og om den mærkelige lille dreng, han mødte dér, som ændrede hans liv.

   >> Se Den lille prins på Filmstriben

 

Materialer