Se Tim Burtons ’Big Eyes' kvit og frit i januar på Filmstriben

Se filmen om den amerikanske kunstmaler Margaret Keane for 0 point i januar på Filmstriben

Månedens film er specielt udvalgt af Filmstribens redaktion, som har valgt Tim Burtons Big Eyes fra 2014.

Margaret (Amy Adams) er fraskilt og må sørge for at få en fast indkomst, så hun kan beholde forældremyndigheden over sin datter, Jane. En dag møder hun maleren Walter Keane (Christoph Waltz) som frier til hende og tilbyder at tage dem begge til sig.

Da Margaret også er maler, ordner Walter en mulighed for at udstille deres kunst på et offentligt sted. Men kunsthandlerne og anmelderne tror, at det er Walter, der maler Margarets ikoniske billeder af piger med store øjne, som hurtigt bliver en indbringende forretning for Keane-parret.

Walter foreslår derfor, at rollefordelingen mellem dem bliver, at Margaret sidder i sit atelier og maler sine ikoniske billeder af piger med store øjne, mens den charmerende Walter rejser rundt med billederne og fører sig frem som kunstneren. Lige indtil den dag altså, hvor Margaret får nok af bedraget.

Den biografiske film er instrueret af Tim Burton, men er lavet i en noget mere realistisk og ligetil stil, end Burton ellers er kendt for med f.eks. Big Fish eller Beetlejuice.

Temaet med mænd, der lever på at tage æren for kvinders arbejde ses også i nyere film som The wife med Glenn Close og Colette med Keira Knightley, og Filmstriben har sammensat en liste med andre gode film om kvinder og kunst, som du kan finde her.

**

Som noget nyt i 2023 giver Filmstriben mulighed for, at alle brugere hjemmefra kan se månedens film for 0 point.

Månedens film er derfor en film, man kan altid se, selv hvis man allerede har brugt alle sine point for måneden.