Se Ordets magt (2017) på Filmstriben

Se ’Ordets magt’ kvit og frit i juni på Filmstriben

Se en varm, væsentlig og vittig film om forholdet mellem lærere og elever for 0 point i juni på Filmstriben

Mønsterbryderen Neïla Salah (Camélia Jordana) er en ung fransk kvinde med arabisk oprindelse, der, trods en opvækst under fattige kår, er kommet ind på jurastudiet, hvor hun bl.a. undervises af den anerkendte Pierre Mazard (Daniel Auteuil).

Mazard er en strålende underviser, men også en provokatør, som har svært ved ikke at dele ud af sine både sexistiske og racistiske holdninger.

Efter at have ført sig frem på det groveste overfor Neïla, får Pierre en velfortjent reprimande af universitetets ledelse og tvinges til at coache Neïla op til skolens prestigefyldte konkurrence i retorik på højeste ekvilibristiske niveau.
 
Ordets magt (2017) handler om vigtigheden af kommunikation, tolerance og gensidig respekt. Den er en blanding af humor og alvor, der formår at underholde og skabe eftertænksomhed.

For mange har mødet med en lærer haft en afgørende betydning, og det er også et tema som er rigt beskrevet i filmens verden.

Filmstriben har udvalgt en række film, der også handler om forholdet mellem lærere og elever, f.eks. François Ozons Selv i de bedste hjem (2012) eller Det smukke menneske (2008) med Lea Seydoux.

**

Som noget nyt i 2023 giver Filmstriben mulighed for, at alle brugere hjemmefra kan se månedens film for 0 point.

Månedens film er derfor en film, man kan altid se, selv hvis man allerede har brugt alle sine point for måneden.

Materialer