UGE 17 – en festuge i verdensmålenes tegn

For de fleste vil uge 17 bare være en helt almindelig uge, men på mange af landets biblioteker og institutioner står den i verdensmålenes tegn

Hvad er et verdensmål?

Verdensmålene, eller som de egentlig hedder: FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling, dækker over de mål, FN’s medlemslande ønsker, at verden opnår inden år 2030. 

Verdensmålene blev fastsat i 2015 og rummer 17 hovedmål og 169 delmål. Målene handler om alt fra klima og miljø til økonomi og social trivsel.

Selvom alt det kan lyde meget fornemt, så handler verdensmålene i bund og grund om at sikre, at indbyggere i FN´s medlemslande har det godt. Det handler om at sikre vores fremtid, så vi kan have det godt i den verden, vi befinder os i.

Det er det vi, på Koldingbibliotekerne, gerne vil markere i UGE17.

Læs mere om verdensmålene

Vær med!

Når problemer såsom klima og økonomi bliver bragt på banen, så kan det godt virke lidt svært at overskue, hvordan helt almindelige mennesker som dig og mig skal kunne gøre noget. Heldigvis er der plads til både stort og småt i UGE17.

Vi vil rigtig gerne gøre UGE17 til en festuge for verdensmål, derfor vil vi gerne have din arbejdsplads, klub, skole, forening, mødregruppe og alt derimellem, til at markere det på den ene eller anden måde.

Måske arbejder I allerede med verdensmålene uden at vide det. Hvis I, eksempelvis, går op i at sortere affald, sikrer at I er i godt helbred, arbejder frivilligt hos en fødevarebank eller noget helt tredje, så er I allerede godt i gang med at hjælpe verdensmålene på vej.
Der er ingen markering, der er for stor eller for lille til UGE17. I kan markere ugen med alt fra skilte, hvor der står hvilke verdensmål I arbejder med, til en fremvisning, fællessang, udstilling, talks eller måske endda fællesspisning. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Her på bibliotekerne vil vi også gerne hjælpe jer godt på vej igennem med sparring, så vi kan finde frem til lige den markering af UGE17, som er rigtig for jer. Derfor er I altid velkomne til at kontakte os på tlf 79791100 eller på mail bibliotek@kolding.dk.

Sammen kan vi skabe en festuge af verdensmål og en bedre fremtid for hinanden!

 

 

Kredits til Tønder Bibliotek, som også  deltager i uge 17