UGE 17 – en festuge i verdensmålenes tegn

For de fleste vil uge 17 bare være en helt almindelig uge, men på mange af landets biblioteker og institutioner står den i verdensmålenes tegn

På Koldingbibliotekerne går vi ”all in” på verdensmålsaktiviteter og har planlagt noget for enhver smag flere dage i UGE17:

Klimafodspor

Mandag d. 24. april indvier vi vores nye klimafodspor i stueetagen på Kolding Bibliotek. Kom og gå de 32 skridt, hvis du vil vide, hvor stort dit klimaaftryk er, og få inspiration til at ændre verden med små skridt! 

Verdensmål #13 Klimaindsats (og alle de andre verdensmål)

Plantotek

Vi åbner Plantoteket på Lunderskov Bibliotek, hvor du kan gøre gavn med grønt fra hjemmet: hent, byt eller donér planter, frø og stiklinger på biblioteket.
Tirsdag d. 25. april fra kl. 15-17 byder Lunderskov Bibliotek og vores frivillige; Tina, på en forfriskning, når vi indvier en ny lille frø-, stiklinge- og plante-byttecentral med navnet Plantoteket

Verdensmål #15 Livet på land
Verdensmål #12 Bæredygtige byer og lokalsamfund
Verdensmål #17 Partnerskaber for handling

4 dages arbejdsuge - et opgør med arbejdssamfundet?

Forsøg med 4-dages arbejdsuge vinder i disse dage frem på både private og offentlige arbejdspladser, i Danmark såvel som internationalt.
Tirsdag d. 25. april kl. 19 i Bryggeriet er der foredrag, og arrangementet er gratis, men billetbestilling er nødvendigt pga. begrænset antal. Arrangementet er en del af Forskningens Døgn

Verdensmål #3 Sundhed og trivsel
Verdensmål #8 Anstændige jobs og økonomisk vækst

Bæredygtig Bogklub

I Verdens Første Bæredygtige Bogklub læser vi torsdag den 27. april bogen ”Klimapsykologi: hvorfor vi holder klimakrisen ud i strakt arm og den forbundethed, der venter, når vi begynder at handle” af Solveig Roepstorff kl. 15.30-17.30 i Mødelokale 5 på Kolding Bibliotek.

Verdensmål #12 Bæredygtige byer og lokalsamfund
Verdensmål #17 Partnerskaber for handling

Grøn fællesspisning

Kom og find din plads ved bordet, når vi holder grøn fællesspisning torsdag den 27. april kl. 18.30 på Torvet på Kolding Bibliotek. Fællesspisningen koster blot 85,- kr. for en forrygende vegansk menu inklusiv drikkevarer.

Verdensmål #2 Stop sult
Verdensmål #3 Sundhed og trivsel
Verdensmål #12 Ansvarligt forbrug og produktion

DRAG BINGO med Mizz Privileze

Torsdag den 27. april kl. 19.30 kan du deltage i en festlig og favnende omgang drag bingo med Danmarks normkritiske moustache drag queen Mizz Privileze som aftenens vært (og der er er naturligvis præmier på højkant!). 
Arrangementet er gratis, men vil du være sikker på en siddeplads, så mød gerne op en time før og deltag i fællesspisning på Torvet på Koldingbibliotekerne.
 
Verdensmål #3 Sundhed og trivsel for alle og 
Verdensmål #5 Ligestilling mellem kønnene

Verdensmåls-skattejagt

En konkurrence for børn og voksne med verdensmål som tema, hvor I kan teste jeres viden om FN's verdensmål på en sjov måde. Svarene på skattejagtens spørgsmål om verdensmålene finder man i vores Verdensmålstelt, og det foregår kl. 10-14 lørdag d. 29. april.

Verdensmål #13 Klimaindsats (og alle de andre verdensmål)

Bæredygtig morgensang

Er det bæredygtigt at synge? JA!
Kom og syng med på skønne sange fra Højskolesangbogen tirsdag d. 25. april kl. 9-9.45 på Torvet.

Verdensmål #3 Sundhed og trivsel 
 

Bacon eller Bygotto?

Et live magasin om fremtiden mad // Arrangeret af Kolding Byråd \\

Kom til fællesspisning og Koldings Talks Special - premiere på en nyskabende version, hvor vores lokale politikere og fødevareildsjæle sætter spot på nogle af de store dilemmaer, krydret med fællessang og et drys kunst og kultur

Verdensmål #2 Stop sult
Verdensmål #3 Sundhed og trivsel
Verdensmål #12 Ansvarligt forbrug og produktion

Find foråret

Hjælp Danmarks Naturhistoriske Museer med at finde ud af hvad klimaændringerne betyder for naturen

Verdensmål #13 Klimaindsats

Hvad er et verdensmål?

Verdensmålene, eller som de egentlig hedder: FN’s Verdensmål for Bæredygtig Udvikling, dækker over de mål, FN’s medlemslande ønsker, at verden opnår inden år 2030. 

Verdensmålene blev fastsat i 2015 og rummer 17 hovedmål og 169 delmål. Målene handler om alt fra klima og miljø til økonomi og social trivsel.

Selvom alt det kan lyde meget fornemt, så handler verdensmålene i bund og grund om at sikre, at indbyggere i FN´s medlemslande har det godt. Det handler om at sikre vores fremtid, så vi kan have det godt i den verden, vi befinder os i.

Det er det vi, på Koldingbibliotekerne, gerne vil markere i UGE17.

Læs mere om verdensmålene