Hvordan afskaffer vi sult og fejlernæring?

I januar måned har biblioteket fokus på Verdensmål #2 ”Afskaf sult”

I måneden kan I bl.a. deltage i Verdenshelt konkurrencen , spille med fødderne på active floor, se dokumentarfilmen: Børnene på Putins losseplads, opleve et nyt kunstværk af kunstnere Nele Kieseritzky (link undervejs) og deltage i den Bæredygtig Bogklub 

Kæmpe kontrast

Stop sult er endnu et af FN’s verdensmål, som dækker over en kæmpe kontrast i verden. Måske kan I genkalde Jer billeder fra diverse ulandskampagner med fejlernærede afmagrede børn i f.eks. Afrika. Mens vi i den vestlige del af verden er ramt af fedmeepidemi, hvor alt for mange ligner GoodYear manden med ekstra bildæk. Begge skyldes fejlernæring på hver sin måde. Ulandene har mangel på føde mange steder. Ilandene har for meget.

Verdensmålet handler om, at vi skal være opmærksomme på, at det er det rigtige mad, vi får at spise. 

Overvægt

I 2017 var over 51 % af den danske befolkning overvægtige, og i 2019 viste en undersøgelse, at 20 % af alle danskere kunne klassificeres som værende svært overvægtige. Tallene har været opadgående siden 2010! Det fører megen mistrivsel med sig.  

Hvis vi vil sørge for, at danskerne kan leve et langt og godt liv, er det derfor vigtigt, at vi tænker over vores spisevaner.  

Inspiration

Et godt inspirationssted udover mange nye gode bøger er Fødevarestyrelsens officielle kostråd der danner rammen om den sunde kost.

Bøger for børn

Bøger for voksne

Se flere materialer

Lokale Kolding-fællesskaber mod sult

Selvom Danmark er et rigt land er der stadig en minoritet som sulter. I Kolding har vi forskellige steder, der understøtter basale behov som f.eks. at kunne få et måltid mad uden at skulle betale restaurantspriser.

Riberdybs fælles køleskabe
FællesSkabet er et eksempel på at der er billig mad til alle trængende. Det er fælles køleskabe, der rummer med mad, der kan tages gratis. De befinder sig ude i det fri ved Riberdyb.

Folkekøkkenet
Et eksempel på værested i Kolding med forskellige former for hjælp, støtte og omsorg til sårbare mennesker.

Herberg på Overmarksgården
Ved akut nød har vi Overmarksgården, der også rummer et herberg for særligt udsatte hjemløse