Børnevalg 2021 er afgjort

Den store stemmesluger ved årets Børnevalg med hele 70 stemmer og valgsloganet "Ja til sværd og koldskål til alle" blev Ternet Ninja!

 

Børnevalget 2021 er nu slut og Ternet Ninja vandt med 70 stemmer og med valgsloganet ”Ja til sværd og koldskål til alle”, efterfulgt af Naja Münster med 51 stemmer med valgsloganet ”Ja til pranks”!

Således er stemmefordelingen i Kolding :

Lasse-Leif

2

Karen

7

Anker

5

Hanne Hundige

4

Minimund

5

Naja Münster

51

Sallys far

23

Axel

8

Ruth-Viola

4

Skammerens datter

6

Ternet ninja

70

 

Derudover var der 37 ugyldige stemmer og 42 blanke, hvilket måske peger på et behov for yderligere øvelse i stemmeafgivning blandt målgruppen!

Om Børnevalg

Voksne, og i særdeleshed politikere, taler rigtig meget om børn og om forhold, der har betydning for børn. Men ofte bliver børnene ikke selv spurgt, og danske børn og unge engagerer sig generelt ikke særlig meget i den offentlige debat.

De danske folkebiblioteker har derfor igen afholdt Børnevalg, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse, ved at give dem en smag af, hvad demokrati og afstemninger går ud på.

Fra 28. oktober- og frem til 16. november kunne børnene gå til stemmeboksen på Kolding Bibliotek og vælge hvem, der skulle vinde årets Børnevalg.

En landsdækkende succes

Det er 3. gang der afholdes børnevalg på bibliotekerne, der er lavet for at  styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet.

Ved børnevalget i 2017 deltog over 15.000 børn, og her vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer på valgsproget om ”Ja til slik”.

I 2019 vandt Carla og ”Vildheks” ved valget, hvor flere end 17.000 børn og størstedelen af landets kommuner deltog. 

Børnevalg 2021 er arrangeret af Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening i samarbejde med landets biblioteker.