Sommerbogen

Børn læser og vinder i sommerferien

15.06.18
Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen
 
I Kolding og resten af Danmark kan børnene igen i år deltage i konkurrencen om at læse og vinde. Konceptet er enkelt: Fra 15. juni til 25. august 2018 kan alle børn mellem 7 og 14 år anmelde bøger og vinde præmier. Børnene vælger selv, hvilke bøger de vil læse, og man kan aflevere sin anmeldelse enten på biblioteket eller online på biblo.dk. Har man lyst, kan man også lave sin boganmeldelser som video.
 
Sommerbogens fornemmeste opgave er at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie. Sidste år blev der lavet intet mindre end 15.093 anmeldelser på biblo.dk.
 
”Det bedste ved at vinde Sommerbogen var, at jeg fik en følelse af, at andre syntes det er sejt, at man læser mange bøger og er god til at anmelde dem. Det var derfor jeg deltog. Og så er præmierne ret vilde!”
 
Sådan fortæller Siri Bennekou, vinder af ”Bedste skrevne anmeldelse 11-14 år” i Sommerbogen 2017.
 

Læs og anmeld tre bøger

biblo.dk er der daglige bogpræmier på højkant og desuden hovedpræmier i form af en iPad Mini til de fem anmeldelser, som til sidst kåres som de allerbedste af bibliotekarer og Biblos redaktion.

Alle børn fra 7 til 14 år kan deltage, uanset om man er begynderlæser eller en super læsehest. Børnene skal være oprettet som låner på Koldingbibliotekerne.
 
Man kan kun deltage én gang. Der kan anmeldes både skøn-  og faglitteratur, men tegneserier og billedbøger tæller ikke med.
 
Afleverer man tre anmeldelser på Kolding Bibliotek eller ét af lokalbibliotekerne i Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup, kan man vælge sig en gratis bog i det store bogskab. 

I ugerne 29, 30 og 31 kan man dog kun hente sin gavebog på Kolding Bibliotek, da ikke er personale på lokalbibliotekerne. 

Sidste chance for at hente den gratis bog er den 25. august.

Derudover trækker vi lod om to pizzaer sponsoreret af Gorms Pizza i Kolding.

Blanket til anmeldelser kan hentes her (Word-format):

Børnene deler læseoplevelser 

Sommerbogen handler om læselyst og om at motivere børnene til at fordybe sig i gode historier. Det handler også om at dele læseoplevelsen med andre børn og på den måde blive en del af et læsefællesskab, hvor man kan lade sig inspirere både på biblioteket og af de andre anmeldelser på biblo.dk og få nye idéer til spændende ferielæsning.
 
 
 
Kontaktpersoner:
Bibliotekar Anni Schumacher
anns@kolding.dk / 79 79 11 43

Bibliotekar Jette Kjær
jemr@kolding.dk / 79 79 11 27
 

FAKTA

  • Sommerbogen har kørt som landsdækkende læselystkampagne siden 2012 og startede endnu tidligere på lokale biblioteker.
     
  • Biblo.dk er folkebibliotekernes trygge onlinebibliotek og community for børn på 7-14 år.
     
  • Der er 50.000 profiler på biblo.dk, og der ligger knap 100.000 anmeldelser, primært lavet af børn.
     
  • Sponsorer: Præmier sponsoreres af Edvard Pedersens Biblioteksfond og forlagene Gyldendal, Alvilda, Høst & Søn, Carlsen og Tellerup.
Materialer