Dét skal du se på Bogforum d. 3.-5. november

Bogforum er over os og der kommer både store, nye og spændende navne i år. Om du er til digte, romaner, bekymrer dig om fremtiden, vil finde nye gode børnebøger eller bare læse en tegneserie, skal der nok være noget for dig!

Bogforum er en litteraturfestival, der kun vokser sig større år for år. I år forløber messen d. 3-5. november i Bella Center Copenhagen og der er godt dækket ind med alt fra repræsentanter for international skønlitteratur til tegneserieskabere.

Der vil være stande fra både forfattere og forlag, booktalks, debatter om de emner, litteraturen nu sætter i gang og forskellige aktiviteter.

Børnene kommer heller ikke til at kede sig: På Børnenes Bogforum kommer der både til at være højtlæsning, tegneworkshops og quiz.

Her kommer et lille udpluk af forfattere, jeg ville se på Bogforum

For voksne

Eva Tind: Tind er svær at sætte i bås. Hun har udgivet både biografier, digte og skønlitteratur. Med en baggrund som adoptivbarn kan man dog sige, at hendes røde tråd er kultur og tilhørsforhold.

Tinds nye roman, Citronbjerget, handler om en kvinde, der rejser til sin ukendte bedstefars hjem og prøver at forholde sig til kulturen dér.

Chi Ta-wei: Er lektor i taiwansk litteratur ved det Nationale Chengchi Universitet i Taiwan, hvor han forsker i LGBT-studier, handicapstudier og kinesisksproget litteratur.

Chi Ta-wei er lige udkommet i Danmark med kortromanen Membraner, som anses for et hovedværk i den kinesisksprogede queerlitteratur. Jeg kender slet ikke Ta-wei eller ved, hvad der ellers findes af asiatisk queerlitteratur, så jeg er meget nysgerrig.

For unge

Kristian Leth: Journalist, musiker og forfatter, hvis forfatterskab tit drejer sig om spændingsfeltet mellem det okkulte og videnskaben. Han tager også gerne sin musiske baggrund med i sit forfatterskab, både med popkulturelle referencer og selve rytmen i den måde, han skriver på.

Med børnebogen Fremtiden er der også i morgen vil Leth gerne fortælle, at selv om der er krige og kriser i denne verden, skal vi ikke lade frygten tage overhånd.

Jam Aden: Tegner og forfatter Jam Aden er uddannet på The Animation Workshop i Viborg. Aden har tegnet til romanen Frankenstine og er skaberen bag webtegneserien Crossroads.

Desuden har hun selv skrevet og illustreret den nye tegneserietrilogi Åndevandrer. Serien er inspireret af nordisk mytologi og handler om grådighed, længsel og søgen efter magt og mening.

For børn

Børste: Minisjangs maskot, pindsvinet Børste, har endelig fået sin egen bogserie (som skrives af Tine Kej og illustreres af Martin Jørgensen).

Cecilie Eken: Eken skriver billedbøger, digte og fantasy for lidt større børn. Cecilie Ekens hovedpersoner er stærke og heltemodige, men mest af alt er de mennesker.

Selv siger hun, at "livet og døden, det gode og det onde" er lettere at forholde sig til, hvis man ikke skriver helt realistisk.

Om hendes nye udgivelse, Natblomst, skrev Weekendavisen: "Cecilie Eken trækker på en børnelitterær arv fra H.C. Andersen og forholder sig samtidig til en aktuel dagsorden om biodiversitet og naturpleje"

Materialer