Skal mit barn læse 20 min om dagen?

Opbyg en læsekultur for dit barn.

Skal mit barn læse 20 minutter om dagen? Er det vigtigt? Hvad nu hvis mit barn ikke vil være med til det? 

Der er mange gode grunde til at læreren beder forældre om at læse sammen med deres børn hver dag. Det er ikke så afgørende om det er 10 minutter eller 30 minutter. Små børn skal ikke læse mere end 5 minutter med deres forældre hver dag. 

Det hjælper børnene til at få en læsekultur. Forældre skal sikre sig, at det sker og sætte tid af til det. 

Læsning er noget vi bruger hver dag. Vi læser i bøger, aviser, men også i busplaner, varedeklarationer, undertekster m.m. Det er så vigtigt, at vi bliver gode til det. Og derfor er vi også nødt til at øve os. Gerne hver dag. 

Læsning giver også oplevelser. Man bliver klogere på sig selv og på verden ved at læse bøger. Man skaber selv sine billeder, når man f.eks. læser i krimier. Eller læser i eventyr. Hjernen bliver nødt til at arbejde med forestillingsevnen, det at kunne fantasere om noget. Og det er en vigtig evne at have som læsning giver. 

Hvis ens barn ikke er vild med at læse er det ekstra vigtigt, at forældrene er opmærksomme på det. Det er så nemt at vælge læsning fra, når man skal vælge imellem alle de andre ting, man som forældre også skal. 

Man kan også se det som en rettighed. At børn har ret til at læse hver dag. Det er vigtigt, at forældrene har den viden.
 

Hvorfor er det ikke nok, at børnene læser i skolen?

Hør læsevejleder Martin Holm fortælle om hvorfor det er vigtigt for børn at læse 20 min hver dag.