Sommerbogen

Goodiebags, bogbingo, læseudfordringer og masser af seje præmier! Koldingbibliotekerne inviterer igen i år alle børn mellem 6 og 15 år til at deltage i landets største læsekampagne: Sommerbogen. Du kan deltage fra den 11. juni til den 21. august 2021.

Sommerbogen

 

Sommerbogen er Danmarks største læsekonkurrence, og sidste år deltog hele 76 kommuner med mere end 5000 børn i læsekampagnen. Børn der deltager i Sommerbogen skal løse 10 sjove læseudfordringer, mens de læser og anmelder tre bøger. 

I år kan du deltage i Sommerbogen fra den 11. juni til og med den 21. august, men allerede fra 1. juni sker der ting og sager på Koldingbibliotekerne, som du kan læse mere om her.

Boggaver, gratis goodiebags og ugentlige præmier

OBS pr. 1. juli: Vi har ikke flere goodiebags tilbage i denne omgang.

Som præmie for at deltage i Sommerbogen, får du en gratis boggave af Koldingbibliotekerne, som du får, når du afleverer dit udfyldte udfordringsark på biblioteket.

Som noget helt nyt kan du også hente en gratis goodiebag på Koldingbibliotekerne som optakt til Sommerbogen. På Kolding Bibliotek kan du hente din goodiebag i åbningstiden fra den 1. juni.

På lokalbibliotekerne i Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup uddeles goodiebags i den bemandede åbningstid fra den 1. juni.

Det hele foregår efter først til mølle princippet og indtil der ikke er flere. Så vent ikke alt for længe, hvis du vil være sikker på, at være en af de heldige, der får fingrene i en goodiebag!

Vi trækker desuden lod hver uge på Koldingbibliotekerne om præmier blandt de, der har afleveret et udfyldt udfordringsark på Vamdrup, Lunderskov, Christiansfeld og Kolding Bibliotek.

Husk også hovedpræmien: "Tøm en boghandel på fem minutter"

Alle børn over hele landet, der deltager i Sommerbogen, er automatisk med i lodtrækningen om en af de 3 hovedpræmier, hvor man får lov til at gå amok med at tømme en boghandel på 5 minutter!

Hvordan kan man deltage i Sommerbogen?

Alle børn mellem 6 og 15 år kan deltage.

Til Sommerbogen kan du både anmelde fakta og fiktion, og du må også gerne ”læse” lydbøger. Det kan ikke være tegneserier eller billedbøger. Bøgerne skal være på dit eget læseniveau. Og du kan kun deltage én gang.

  • Hent et udfordringsark på dit lokale bibliotek fra 1. juni, eller download det her fra siden
  • Læs 3 bøger og løs 10 af læseudfordringerne
  • Udfyld arket med 3 korte anmeldelser af bøgerne
  • Aflever udfordringsarket til bibliotekaren mellem d. 11. juni og d. 21. august og vælg en bogpræmie -- og så er du også med i lodtrækningen om hovedpræmierne

  >> Hent alm. udfordringsark (Hvis du vil udfylde arket i hånden)

  >> Hent interaktivt udfordringsark (Hvis du vil udfylde arket digitalt)

Kom til Bogbingo lørdag den 19. juni

Ved du ikke hvad du skal læse i din sommerferie? Så meld dig til Bogbingo og tag din far eller mor med. Lørdag den 19. juni spiller vi Bogbingo på Kolding Bibliotek, hvor der er præmier og tips til din sommerferielæsning.

Tallene på bingopladerne er skiftet ud med forfattere, citater og billederne og der er præmier til 1 række, 2 rækker og fuld plade. Vi fortæller om bøgerne undervejs, så du kan få ideer til hvad du kan læse i din ferie.

Bogbingo foregår to gange samme dag: kl. 10.30-12 for børn i alderen 8-10 år, og kl. 12.30-14 for børn mellem 11 og 13 år.  

Det er gratis at deltage, men billetbestilling er nødvendigt grundet begrænset antal. Husk at alle, der deltager, skal bestille en billet.

  >> Bestil billet til Bogbingo

Bliv inspireret til gode læseoplevelser

Du kan få inspiration og læsetips her på Koldingbibliotekernes hjemmeside.

Bibliotekarerne står selvfølgelig klar til at svare på spørgsmål og hjælpe med at finde gode børnebøger hele sommeren. Du kan også finde inspiration på eReolen Go.

Hvem står bag Sommerbogen?

Gennem mere end 20 år har Sommerbogen været et fast element på mange af landets børnebiblioteker, og haft til formål at stimulere børnenes læselyst og med anmeldelser hjælpe børnene til at inspirere hinanden.

Vi ved alle, hvor vigtigt det er, at børn får læst i sommerferien. Her håber vi, at de sjove læse-udfordringer og de tre hovedpræmier, hvor man får lov at gå amok i en boghandel på 5 minutter, kan være med til at sætte fut i læseglæden.