Historisk Værksted

Interesserer du dig for historie? Kom på besøg på Historisk Værksted på Kolding Bibliotek

Det historiske værksted er et drop-in sted, hvor den nysgerrige borger har mulighed for at møde historien på en anderledes måde, der både er oplevelses- og vidensorienteret. Her er både plads til familien, der har brug for et ånderum, men hvor nysgerrigheden også kan blive pirret. Samtidigt er der plads til den interesserede kulturforbruger, der vil tilegne sig ny viden, men som også vil dele sin viden med andre. 

Hvem står bag Historisk Værksted?

Historisk Værksted på biblioteket er et tværinstitutionelt samarbejde mellem Kolding Stadsarkiv og Kolding Bibliotek. 

Podcast: "Lyden af fortid"


Hvordan mon besættelsestiden så ud i Kolding, set fra børnehøjde? Og hvordan var det at have en far, der var modstandsmand? Det er nogle af de emner, som en ny podcast fra 2021 sætter spot på, og som Kolding Stadsarkiv og Koldingbibliotekerne står bag.

Lyt til de personlige fortællinger om dramatiske begivenheder i Danmarkshistorien i ”Lyden af fortid”. Her graver Kolding Stadsarkiv og Koldingbibliotekerne de bedste historier frem fra samlingerne og følger deres vej tilbage mod vores fælles fortid og til de stemmer der skabte den.

I de første afsnit kan du høre Ove Bjerregaard, Birgit Lund og Bent Mainz fortælle om at være barn i Kolding under besættelsen.

  >> Læs mere og lyt til podcasten "Lyden af fortid" her

Materialet til podcasten er vokset ud af arbejdet med en kommende bog om besættelsestiden set med børneøjne, som Kolding Stadsarkiv udgiver til efteråret 2021 i samarbejde med Kolding Kommunes Seniorforvaltning. Det er journalist Anne Kjær og arkivar Jacob Krause, der sammen med bibliotekarerne Kristoffer Harboe og Morten Nielsen fra Koldingbibliotekerne står bag research og produktion.

Et lille udpluk af materialer om Koldings historie: