Børnenes bedste bøger

Kolding Kommune har udvalgt 10 spændende billedbøger for hhv. 0-2 årige og 3-5 årige, som skal give børnene appetit på at se, høre og læse bøger

Formålet med Børnenes bedste bøger er at give børn glæden ved bøger og derved åbne bøgernes forunderlige verden for børnene. 

Derfor har vi i Kolding Kommune lavet to lister med 10 spændende billedbøger for hhv. 0-2 årige og 3-5 årige, som skal give børnene appetit på at se, høre og læse bøger.

Børnenes Bedste Bøger – 3-5 år

De bedste børnebøger i Kolding

Forskningen viser, at det er vigtigt, at der er genkendelighed for børn i forbindelse med overgange. Denne genkendelighed kan f.eks. skabes ved hjælp af bøger.

Børneområdet og Koldingbibliotekerne har sammen udarbejdet listerne med billedbørnebøger, som har høj kvalitet i både ord og billeder.

De bøger der er valgt, er bøger som børn, forældre eller pædagoger ikke normalt tager ned fra hylderne. Alle bøger på de to lister giver råstof til både leg og dialog. Og alle bøger vil være i alle dagtilbud i Kolding Kommune. 

  >> Du kan også låne de 20 udvalgte bøger på biblioteket

 

Hvis du har spørgsmål til projektet, kan du henvende dig til Mona Lisa Wiilads Petersen, pædagogisk konsulent ved Børne- og Uddannelsesforvaltningen, på mope@kolding.dk, og bibliotekar Anni Schumacher på anns@kolding.dk

Kolding Kommune / Koldingbibliotekerne

Materialer