E-lydbøger

Er du tit på farten eller vil du bare gerne lytte til en god historie? På eReolen og eReolen Global kan du få adgang til tusindvis af lytteoplevelser på nettet - både på dansk og engelsk.


Via eReolens app kan du lytte til 6300 forskellige lydbøger - også offline, så du ikke er afhængig af netforbindelse for at kunne lytte. For eksempel når du er på farten eller på ferie.  Du kan altid lytte e-lydbøgerne online, men hvis du vil downloade e-lydbøger, skal du benytte eReolens app til IOS og Android. 


Ereolen tilbyder både e-bøger og e-lydbøger

Ereolen hvis du har iPad eller iPhone
Din iPad eller iPhone skal som minimum have IOS 7.0 installeret. For brugere, der benytter enheder med styresystemer lavere end 7.0 anbefaler vi, at man anvender eReolens nye hjemmeside, der giver mulighed for streaming.
Du kan hente appen gratis i Appstore og den hedder Ereolen.
 
Ereolen til Android smartphones og tablets
Din Android smartphone eller tablet skal understøtte minimum version 4.4 f. For brugere, der benytter enheder med styresystemer lavere end 4.4 anbefaler vi, at man anvender eReolens hjemmeside, der giver mulighed for streaming.
Du kan hente appen gratis i Google Play Butikken, hvor den hedder Ereolen.
 
Hvordan får jeg adgang?
Koldingbibliotekerne har købt adgang til alle i Kolding Kommune, som samtidig er oprettede som biblioteksbrugere. Hvis du ikke bor i Kolding Kommune, skal du oprettes som bruger ved biblioteket i den kommune du bor i.
Når du er inde på ereolen.dk eller er inde i appen, logger du på med dit lånernummer/cpr-nummer (uden mellemrum eller streger) og din pinkode til biblioteket. Pinkoden er fire tal du selv har valgt da du oprettede dig som bruger. Desuden skal du huske at angive i dropdown-menuen at du bor i Kolding.
 
Hvor meget må jeg låne?
Hver låner kan have 5 lån hver måned.
Selvom Ereolen er gratis for dig, betaler Koldingbibliotekerne en sum hver gang der hentes en e-lydbog. For at vi kan have styr på vores regnskab, er der derfor sat en grænse på hvor mange lån du kan have hver måned. 
Man kan desværre ikke fortryde og "aflevere" e-lydbogen igen, men der er mulighed for at høre en lille stump af e-lydbogen, før man beslutter sig for at låne den.
 
Lånetiden på en e-bog fra eReolen er 30 dage. Efter 30 dage forsvinder den lånte titel fra din "Min side". Det er således ikke nødvendigt at foretage noget i forhold til aflevering. Downloadede titler fjernes automatisk fra din app, når lånetiden er ophørt. Hvis du selv fjerner titlen fra din app, vil den stadig kunne findes under "Min side", hvis lånetiden endnu ikke er udløbet.