Om 70'er udstillingen

Om udstillingen "Disker, Flipper eller Rocker? - om musik, film og identitet i 70'erne". Udstillingen kan ses fra d. 23. august 2018 til d. 1 maj 2019 på Kolding Bibliotek

Se udstillingen Disker, Flipper eller Rocker i Bryggeriet

 

Der havde selvfølgelig været forskellige ungdomskulturer før 1970’erne. Men først i 1970’erne var det noget som trængte igennem til næsten alle unge, og som blev taget alvorligt som sin egen kultur af de ældre generationer.

I udstillingen i Bryggeriet kan du gå på opdagelse i tre ungdomsmiljøer fra 1970'erne og (gen)opleve dét at være ung i Kolding i en oprørs- og krisetid.

Du kan møde rockeren Troels i 1976, diskeren Mona i 1978 og flipperen Jan i 1973. De tre unge mennesker er påvirkede på hver deres måde af den tid, de lever i. Og de udforsker og repræsenterer på hver deres måde den nye tids muligheder.

Én higer efter at være fri fra traditioner og udnytter knallerten, det nye allemandseje, til at gøre sig fri af stedet. En anden lever et dobbeltliv, på den ene side som mors og fars fornuftige yndling, og på anden side som en hengiven livsnyder, fanget og forblændet af diskotekets dragende drømmevirkelighed. En tredje ser en fremtid om fred og lighed, en drøm født af 60'ernes fri kærlighed, der stadig lige knap kan anes i horisonten, men kan man nå den? Og hvordan? Hvad skal man være villig til at gøre, eller at opgive, at opnå den lysende fremtid?

Du kan også læse mere om udstillingen i udstillingskataloget

Kataloget har også tekster af Jørgen de Mylius, Per Wium og bibliotekets egen kulturformidler, og indeholder de tre historier, man kan opleve i udstillingen. Og så er der også masser af gode anbefalinger til ting, du kan læse, se eller lytte til!

Du kan hente kataloget på biblioteket, eller downloade en digital udgave herunder.

   >> Hent udstillingskataloget til Disker, Flipper eller Rocker (PDF)

 

Ville du selv have været disker, flipper eller rocker, hvis du havde været ung i 70'erne?

 >>Tag vores quiz og find ud af det