Musik på nettet

På Koldingbibliotekerne anbefaler vi to gode onlinetilbud for musik: Qello Concerts og Bibzoom.

 

Qello Concerts (udtales ’kwel-oh’) er en streamingside med en af verdens største netsamlinger af koncerter og musikdokumentarer – over 1500 stk. ! – med de største kunstnere fra 1920’erne og frem, og spænder over mere end 30 forskellige musikgenrer.

Man kan både bruge den på biblioteket og derhjemme, og Qello virker på PC’en, på iOS, Android, PlayStations og meget andet. (Se en liste over understøttede enheder her.)

Man kan på Qello selv sammensætte ’Setlists’ af numre fra forskellige koncerter og dokumentarer, eller bare lade sig inspirere af Qello TV: 33 genre-kanaler, som Qello selv har ordnet, med blandet godt fra samlingen, der svarer lidt til at have VH1 eller MTV kørende i fjernsynet. Derudover kan man gemme sine yndlings tracks eller hele koncerter i ’My Q’.

Man logger ind med CPR nr. og biblioteks PIN-kode, og så skal man ellers oprette et login med e-mail og selvvalgt adgangskode, inden man kan komme i gang med at lytte og se koncerterne. (En nærmere vejledning til oprettelse af bruger til Qello følger snarest; men når først man har oprettet sig gennem nedenstående link, kan man også finde flere vejledninger til Qello på selve siden.)

>>Qello Concerts

 

Bibzoom er bibliotekernes platform for musikformidling. Her kan du lade dig inspirere af anmeldelser, artikler og lytteguides.

Bibzoom er et rent formidlingssite. Der er altså ikke mulighed for at downloade eller lytte til musik.

Der fri adgang til Bibzoom, og du kan bruge siden uden login.

>>Bibzoom