Literature Resource Center

Adgang
Adgang på biblioteket og hjemmefra
Omfattende international litteraturvidenskabelig database med information om forfattere og deres værker inden for alle genrer og perioder. Basen giver adgang til litteraturkritik af værker og forfatterportrætter

Du finder primært omtaler af skønlitterære forfattere, men faglitterære forfattere og journalister og også medtaget i et vist omfang. I øvrigt belyses litterære værker og strømninger i historisk og samfundsmæssig sammenhæng. Indholdet sigter mod at være international, men der er vægt på amerikanske personer. 

Søges via Internet Ingen app Ingen app
PC Apple iOS Android

Basen er engelsksproget.

Basen indeholder:

  • Litteraturkritik: signerede kritiske essays, artikler i fuld tekst fra 445 tidsskrifter og litterære magasiner – heraf mere end 90 publiceret uden for USA.
  • Biografisk information: biografiske artikler om mere end 145.000 forfattere, et stort antal interviews med nulevende forfattere og ca. 3.000 billeder af de største forfattere.
  • Digte, noveller og skuespil i fuld tekst.
  • Bog-, film- og teateranmeldelser.
  • Nogle af posterne indeholder lydklip.

Søgefaciliteter: 

Der er enkel- og avanceret søgning og der kan desuden søges på personer og værker. Der er rig mulighed for både at berige og indsnævre søgningen fx genrer, litterære bevægelser, nationalitet og profession.

Sådan kommer du i gang?

Basen er webbaseret, så du skal være på internettet med din browser (vi har endnu ikke stødt på en browser man ikke kan bruge). 

Gå til basen ved at klikke på "Se online" knappen på siden her

 

Spørgsmål?
Kontakt Biblioteket ved spørgsmål eller problemer.