Se Klovnen (1926) på Stumfilm.dk

Stumfilm.dk

Adgang
Fri adgang
Oplev filmarven blive vakt til live, når Det Danske Filminstitut forvandler analogt til digitalt og stiller samtlige bevarede danske stumfilm til rådighed kvit og frit.

Fra slædekørsel i Fælledparken til rumrejser mod Mars. Kom med på opdagelsesrejse i dansk films guldalder på Stumfilm.dk. Alt på sitet er gratis og frit tilgængeligt.

 Stumfilm.dk
PC

Da Danmark var Hollywood

Fra omkring 1910 og ti år frem var dansk film blandt verdens førende både forretningsmæssigt og kunstnerisk. Det var en tid, hvor stjerner som Asta Nielsen, Valdemar Psilander, Gunnar Tolnæs og Fy & Bi funklede langt ud over landets grænser, og hvor instruktøren Carl Th. Dreyer skabte en stor del af sit samlede værk.

Nu bliver dansk films guldalder vakt til live på stumfilm.dk, hvor alle kan følge med i digitaliseringen af over 400 film fra perioden 1903-1928 – det vil sige alle bevarede danske stumfilm. Man kan både streame filmene og se bl.a. plakater, fotografier og tematekster, og med tiden også manuskripterne og datidens anmeldelser.

 

En livlig byggeplads

Stumfilm.dk er et filmarkæologisk kæmpeprojekt, der løber over fire år fra 2019, og det bliver både omfattende og uforudsigeligt. Det betyder, at der vil dukke film op, som ingen har set siden 20’erne, men også, at sitet vil være en livlig "byggeplads" teknisk betragtet indtil udgangen af 2023.

Spørgsmål? Kontakt Det Danske Filminstitut ved spørgsmål eller problemer.